"המסורת שלנו מרתקת אותי": השף המפורסם שהופך את מסעדותיו לכשרות
"גם המטבח שלי בנוי על יסודות של אדם ישראלי אבל אני גם אדם יהודי שרוצה לדעת לעומק את המקורות שלנו וזה ממלא אותי בהשראה"

"החלטתי להפוך את המזנון שלי ברמת החייל למזנון כשר. יש דרישה עצומה לכשרות, ראיתי תהליך בעם שהישראלים מגבים זהות ישראלית אדוקה יותר, שנושקת למוצא העם היהודי האתני".
כך פותח את דבריו המרגשים השף אייל שני בראיון לערות 7.
"זו לאו דווקא דתיות אלא קבלה בזרועות פתוחות של מסורת העם שלנו", הוא אומר. "אני גם הרגשתי את ההרגשה והחלטתי שאני הופך את אחד המזנונים שלי ברמת החייל לכשר.
"מסעדות כשרות זה לא חדש אצלנו, במלכה בתל אביב יש לנו כשרות למעלה מ-7 שנים, המסעדה הכשרה הכי פופולרית שהייתה אי פעם בארץ. מה הסיבה לכך? התבוננות של כשרות מכיוון של שמחה – תמיד כשרות נדמית כמגבלה והמסעדות תמיד אוכפות את הצורך במוצרי חלב בכל מיני תחליפים והאווירה היא של - 'אין שמחה גדולה בתוך המסעדה'".
הוא מסביר כי עצם העניין שיש כשרות לא מוריד כלל מאיכות המזון:
"במסעדת מלכה חקרנו את הכשרות בארץ, בשר הכי טוב ממרעה בגולן, דגים מסוימים וירקות – יוזמים גידולים, כך הצלחתי להגיע לחומר גלם אחיד. אם לא היה אפשר להשתמש בשמן זית – לא הייתי פותח את המסעדה שלי בחיים. כמו שאני לא מגיש פירות ים אני גם לא מוכר בשר פילים ובשר דובים. חסר משהו בתפריט? לא חסר".
הוא מוסיף כי "ביחד עם השותף שלי שחר סגל אנחנו רואים כל החיים כיצד אנחנו מאכילים חילונים - ובזמן הזה דתיים על הגדר מלקקים שפתיים ולא יכולים לאכול. אמרתי לעצמי: 'הדבר הכי חשוב שיש לי זה העם שלי. אני יושב בתוך עמי וללא שאני בא ממקור מסוים עם אמונה מסוימת שנובעת מתוכו - אין ערך למעשה שלי'. הבנתי שאני לא יכול להמשיך לבשל רק בחברה החילונית בתל אביב, אני צריך להרחיב את המעגל שלי, ולתת לעוד אנשים לחוות את ההזדמנויות של מה שאנחנו מאמינים ויוצרים".
הוא מתאר כיצד סייע בתחיילת המלחמה לחיילים ולמפונים:
"בעקבות מלכה פתחתי את דבורה. רצינו שהיא תהיה כשרה כמו מלכה, אבל מסעדת שף. במהלך המלחמה מדינת ישראל הלאימה לי את המסעדה, שיכנה במלון מפונים והמסעדה הפכה לחדר אוכל של המפונים. דאגתי למפונים במקומות אחרים, בעיקר בקווים דרומים. בישלנו ארבעה חודשים לחיילים, אישית בישלתי בבתי חולים ובטייסות קרביות. פתחנו אותה מחדש לפני שבועיים אחרי שיצאו המפונים מבתי המלון. בשבילי היא מופלאה ואני מאוד שמח בה".
הוא מספר על הקושי שקיים בחו"ל לגבי הכשרות:
"במסעדת מלכה בניו יורק אני רואה כיצד כל כך קשה להיות מסעדה כשרה. בודקים בציציות מכל הכיוונים, חשדנים נורא, הספקים גויים לכן הם לא מאמינים לאף אחד. מאוד קשה, כל דבר עובר אלף בדיקות. בתל אביב המציאות אחרת... יש לנו משגיחי כשרות נהדרים".
"יש אצלנו משגיחים נהדרים, הפכתי אותם לאנשי הצוות שלי שמאמינים באמונה שלי. אני לומד מהם המון. יש לי משגיח אחד במסעדת דבורה שכשאני בא אליו עם שאלות, הוא אומר לי את הפסיקה ואחר כך מלמד אותי שיעור בנושא. אני ממש משכיל ממנו. המסורת שלנו מרתקת אותי. יש בה הרבה היגיון, תבונה ושכל. גם המטבח שלי בנוי על יסודות של אדם ישראלי אבל אני גם אדם יהודי שרוצה לדעת לעומק את המקורות שלנו וזה ממלא אותי בהשראה".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
הסטנדאפיסט מגלה: "ההתמודדויות של כולנו הן סוג של שליחות"
שחקן הכדורגל שחזר בתשובה: "לבנות בית על אדני התורה זה הדבר הכי טוב שיכול להיות"
עומר אדם על השבת: "מחזיר אותך לשורשים"
המפורסמות מתחזקות: "שמרתי שבת בעקבות הפרשת החלה שעשיתי"
שחקן הכדורגל שחזר בתשובה: "מעדיף שהילד שלי יהיה תלמיד חכם"
הזמר החסידי: "מה שקרה בשביעי באוקטובר גרם לאנשים להרגיש חזק את החלק אלוקה ממעל"
מנחה הטלוויזיה: "ככל שאתה נהיה יותר יהודי ולוקח על עצמך יותר - אתה חופשי יותר"
השחקן המפורסם: "ברגע שאנחנו מאבדים את הזהות שלנו, הכוח של עשו עולה"
הזמר המפורסם משתף: "אני כל יום בבית כנסת בשש בבוקר"
השחקן האמריקאי שמעלה לרשת תמונות כשהוא מניח תפילין: "להעניק ביטחון ואומץ לכל יהודי שצריך את זה"
הזמרת המפורסמת: "זה בדיוק הזמן שהעם צריך שירים על משיח"
אושיית הרשת: "יש משהו בתפילה שאני מרגיש ששומר עלי"
השף שתמיד התנגד לכשרות מכריז: "פותח שיפודייה כשרה בירושלים"
השחקן המפורסם מרגש: "אני בן של מלך שרוצה לחיות על פי ההיסטוריה"
המפורסמת משתפת: "הדת והרוחניות הצילו אותי"
- © כל הזכויות שמורות
