דברו איתנו
חדשות יהדות

החטופה בראיון מטלטל: "סיפרתי לה שזה מבוך אחד ענק וגדול שנמצא מתחת לאדמה"

"ניגשתי והיה חשוך לגמרי. שאלתי: 'למה אתם במכלאה?', הם אמרו שהם לא יודעים. כששאלתי אם התעמתו עם חמאס - הסתבר שכן"


12/09/24 | ט' אלול התשפ"ד
החטופה בראיון מטלטל: "סיפרתי לה שזה מבוך אחד ענק וגדול שנמצא מתחת לאדמה"

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

בראיון לאילנה דיין בגל"צ סיפרה החטופה שוחררה לאחר 49 ימים בשבי חמאס - עדינה משה - על החוויה הקשה ועל פגישתה באחת המנהרות עם החטופים ירדן ביבס ועופר קלדרון שהיו כלואים במכלאה:

"ניגשתי והיה חשוך לגמרי. שאלתי: 'למה אתם במכלאה?', הם אמרו שהם לא יודעים. כששאלתי אם התעמתו עם חמאס - הסתבר שכן.

"נתתי לזה יומיים ופניתי למפקד של הכיתה ששמרה עלינו. אמרתי לו ששמעתי קולות בעברית, אמרתי לו: 'הם מניר עוז'. הוא אמר לי: 'איך את יודעת?'. אמרתי לו שיביא אותם להיות איתנו, ואחרי יומיים הוא הביא את שניהם אלינו לשעה. ואז החזיר אותם בחזרה למכלאה. למחרת הביא אותם עוד פעם לשעתיים".

היא נשאלה האם ירדן ביבס ידע על חטיפת אשתו וילדיו, וענתה:

"הוא ידע להגיד לנו שהוא יצא אל החמאסניקים מהממ"ד. לא נשאר בממ"ד. שירי והילדים נשארו בממ"ד. הוא אמר: 'אני מאוד מקווה שלא נכנסו אליהם כי כל המחבלים שהיו אצלי בבית תפסו אותי והובילו אותי למקום המפגש בקיבוץ, משם לקחו לחאן יונס'. כך הוא האמין הרבה זמן. בשלב מסוים הלכתי לברר עם החמאס אם שירי והילדים נמצאים עם חמאס. אמר לי שייקח זמן לברר. יצרתי מההתחלה יחסים טובים והוגנים עם חמאס. הבנתי שזה יעשה לנו טוב".

עוד הוסיפה:

"עם שחרורי מהשבי, עוד למחרת בבוקר מיד, הגיעה אליי תחקירנית של השב"כ לשאול אותי כמה שאלות. הרבה הם לא ידעו על המנהרות. שום דבר. והיא ביקשה שאספר לה איך המנהרות נראות. וזה פעם ראשונה שאני אומרת את זה בפומבי.

"אמרתי מה זאת אומרת להראות? זה לא דבר נראה אלא מורגש. והיא אמרה: 'תספרי לי את ההרגשה'. סיפרתי לה שזה מבוך אחד ענק וגדול שנמצא מתחת לאדמה של כל הרצועה. היא לא כל כך הבינה. אמרתי לה: 'זה לא מנהרה. זה ערוצים. כל מיני'.

"כשהשתחררתי מבית החולים היא שלחה אליי מהנדסת של השב"כ. והמהנדסת ביקשה שאצייר איך המנהרות נראות. אתם מבינים? אני מקווה שכן. אמרתי: 'אני לא ציירת. אני יכולה לתאר במילים'. והיא אמרה: 'לא. מאוד חשוב לי לדעת את המבנה'. ניסיתי לצייר לה. וזה דבר אינסופי. כולל דברים שלא היה עולה בדעתו של אף אחד שהם קיימים. סיפרתי לה הכל. קווי הטלפון. קווי החשמל. קווי המלכוד. הכל".

לסיום היא מספרת על תהליך ההחלמה שלה:

"מאז שבעה באוקטובר אני שומעת רק מוזיקה".

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

חדשות יהדות

"בעוון ביטול תורה": הראשון לציון על האסון בבית חאנון

חדשות יהדות

התפללו כעת לרפואת הלוחמים שנפצעו בעזה

חדשות יהדות

מרגש: "באיראן סייעתי ליהודים להימלט. היום, אני עוזר להם להחזיק חזק ביהדות שלהם"

חדשות יהדות

האם המלחמה באיראן היתה נס?

חדשות יהדות

המלחמה עם איראן: "תהליך של תיקון עולם"

חדשות יהדות

מרגש: נמצאו מתחת להריסות התפילין של הנרצח כשהן שלמות

חדשות יהדות

על מאחורי הקלעים של הניצחון במלחמה מול איראן: "סייעתא דשמייא זו המפלגה הכי גדולה בקואליציה"

חדשות יהדות

מזמור לתודה: ניסי ניסים שקרו למרות כל מתקפות הטילים מאיראן

חדשות יהדות

הרבנים על התקופה ההיסטורית שאנו חווים: "כבודו של עם ישראל, שהושפל בשמחת תורה, מורם מחדש"

חדשות יהדות

אתם לחוצים כל הזמן? טיפים להחזרת הרוגע בזמן מלחמה

חדשות יהדות

שימו לב: היום צריך לומר את ברכת "הטוב והמיטיב"!

חדשות יהדות

האם מותר לפרוץ למקלט נעול בעת המלחמה?

חדשות יהדות

האם מותר לבצע טיסת חילוץ בשבת וכיצד קוראים התורה את הפרשה? הרבנים הראשיים עונים

חדשות יהדות

חופה במקלט תוך כדי המלחמה באירן: "את החתונה אנחנו לא דוחים"

חדשות יהדות

צפו כעת: תפילה מיוחדת בכותל המערבי עם גדולי הרבנים לשמירת ולהצלחת עם ישראל

עוד מאמרי תוכן בנושא חדשות יהדות
X
  • © כל הזכויות שמורות