דברו איתנו
חדשות יהדות

החטופה בראיון מטלטל: "סיפרתי לה שזה מבוך אחד ענק וגדול שנמצא מתחת לאדמה"

"ניגשתי והיה חשוך לגמרי. שאלתי: 'למה אתם במכלאה?', הם אמרו שהם לא יודעים. כששאלתי אם התעמתו עם חמאס - הסתבר שכן"


12/09/24 | ט' אלול התשפ"ד
החטופה בראיון מטלטל: "סיפרתי לה שזה מבוך אחד ענק וגדול שנמצא מתחת לאדמה"

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

בראיון לאילנה דיין בגל"צ סיפרה החטופה שוחררה לאחר 49 ימים בשבי חמאס - עדינה משה - על החוויה הקשה ועל פגישתה באחת המנהרות עם החטופים ירדן ביבס ועופר קלדרון שהיו כלואים במכלאה:

"ניגשתי והיה חשוך לגמרי. שאלתי: 'למה אתם במכלאה?', הם אמרו שהם לא יודעים. כששאלתי אם התעמתו עם חמאס - הסתבר שכן.

"נתתי לזה יומיים ופניתי למפקד של הכיתה ששמרה עלינו. אמרתי לו ששמעתי קולות בעברית, אמרתי לו: 'הם מניר עוז'. הוא אמר לי: 'איך את יודעת?'. אמרתי לו שיביא אותם להיות איתנו, ואחרי יומיים הוא הביא את שניהם אלינו לשעה. ואז החזיר אותם בחזרה למכלאה. למחרת הביא אותם עוד פעם לשעתיים".

היא נשאלה האם ירדן ביבס ידע על חטיפת אשתו וילדיו, וענתה:

"הוא ידע להגיד לנו שהוא יצא אל החמאסניקים מהממ"ד. לא נשאר בממ"ד. שירי והילדים נשארו בממ"ד. הוא אמר: 'אני מאוד מקווה שלא נכנסו אליהם כי כל המחבלים שהיו אצלי בבית תפסו אותי והובילו אותי למקום המפגש בקיבוץ, משם לקחו לחאן יונס'. כך הוא האמין הרבה זמן. בשלב מסוים הלכתי לברר עם החמאס אם שירי והילדים נמצאים עם חמאס. אמר לי שייקח זמן לברר. יצרתי מההתחלה יחסים טובים והוגנים עם חמאס. הבנתי שזה יעשה לנו טוב".

עוד הוסיפה:

"עם שחרורי מהשבי, עוד למחרת בבוקר מיד, הגיעה אליי תחקירנית של השב"כ לשאול אותי כמה שאלות. הרבה הם לא ידעו על המנהרות. שום דבר. והיא ביקשה שאספר לה איך המנהרות נראות. וזה פעם ראשונה שאני אומרת את זה בפומבי.

"אמרתי מה זאת אומרת להראות? זה לא דבר נראה אלא מורגש. והיא אמרה: 'תספרי לי את ההרגשה'. סיפרתי לה שזה מבוך אחד ענק וגדול שנמצא מתחת לאדמה של כל הרצועה. היא לא כל כך הבינה. אמרתי לה: 'זה לא מנהרה. זה ערוצים. כל מיני'.

"כשהשתחררתי מבית החולים היא שלחה אליי מהנדסת של השב"כ. והמהנדסת ביקשה שאצייר איך המנהרות נראות. אתם מבינים? אני מקווה שכן. אמרתי: 'אני לא ציירת. אני יכולה לתאר במילים'. והיא אמרה: 'לא. מאוד חשוב לי לדעת את המבנה'. ניסיתי לצייר לה. וזה דבר אינסופי. כולל דברים שלא היה עולה בדעתו של אף אחד שהם קיימים. סיפרתי לה הכל. קווי הטלפון. קווי החשמל. קווי המלכוד. הכל".

לסיום היא מספרת על תהליך ההחלמה שלה:

"מאז שבעה באוקטובר אני שומעת רק מוזיקה".

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

חדשות יהדות

אנטישמיות בעולם: "רצח עם סכין, הפעם זה הסתיים בנס"

חדשות יהדות

משרד החינוך לגבי דוכני התפילין: "הנחת תפילין היא חלק בלתי נפרד"

חדשות יהדות

מה אמר חוקר עשרת השבטים הנעלמים לינוקא?

חדשות יהדות

המוהל שנפטר באמצע ברית המילה: "הוא היה זורח וקורן"

חדשות יהדות

הכבאי האמיץ: "ניגשתי מיד אל ארון הקודש"

חדשות יהדות

הצתת בית הכנסת בירושלים: "מזכיר ימים אפלים בהיסטוריה היהודית"

חדשות יהדות

אורי מגידיש משחזרת: "אני צועקת בעברית, אני לא יודעת למה, אבל הרגשתי שזה חילוץ"

חדשות יהדות

אולי מצאתם את התפילין של דניאל יהודה ז"ל?

חדשות יהדות

הרב זילברשטיין: "ברור כשמש שאנו לפני ביאת המשיח"

חדשות יהדות

התלמידים שנלחמים על היהדות בבית ספרם: "זכותי להניח תפילין"

חדשות יהדות

שורד השבי בעדות קשה: "החליטו להכות אותי עם מוט ברזל"

חדשות יהדות

שורדת השבי: "הייתי לבד, במנוסה מתמדת, בפחד מוות"

חדשות יהדות

בעלה של צאלה גז הי"ד: "שאלתי שוב ושוב אם הם בטוחים שהיא מתה וכל פעם ענו לי כן"

חדשות יהדות

שורד השבי מעיד: "שנה של גיהנום"

חדשות יהדות

שורדת השבי בעדות כואבת: "אני יהודייה גאה ששרדה לבדה את השבי הנורא"

עוד מאמרי תוכן בנושא חדשות יהדות
X
  • © כל הזכויות שמורות