מה דעת הרב יצחק זילברשטיין על הנחיות פיקוד העורף?
"הקב"ה גם ציווה אתנו בתורה "ונשמרתם מאד לנפשותיכם", ומזה שהתורה אמרה "מאד", אנו למדים שגם בספק ספיקא של פיקוח נפש, יש לחוש"

"אנו נמצאים בימים אלו, בהם הקב"ה מעורר אותנו לשוב אליו בתשובה ולהתחזק ביתר שאת בלימוד התורה, והאזעקות הן הדוגמה של הרעמים שנעשו כדי לפשט עקמומיות שבלב".
כך פותח את מכתבו שמיועד לכלל הציבור הרב יצחק זילברשטיין שנוגע לשמירה על הנחיות פיקוד העורף.
"יחד עם זה, הקב"ה מעורר אותנו לשוב בתשובה. הקב"ה גם ציווה אתנו בתורה "ונשמרתם מאד לנפשותיכם", ומזה שהתורה אמרה "מאד", אנו למדים שגם בספק ספיקא של פיקוח נפש, יש לחוש. לכן כתב החזו"א, שכשנשמעת אזעקה, יש להורות בזה לרבים כפיקוח נפש (ובפרט כהיום, שארץ ישראל מחולקת ללמעלה מ-1,500 אזורי התרעה והאזעקות יותר ממוקדות).
"בהישמע אזעקה, יש להישמע להוראות השלטונות ולהיכנס למרחב המוגן, שזה מהוראות הבורא יתברך שמו שלא לסמוך על נס. לכן צווה אותנו הקב"ה לעשות השתדלות על שמירת החיים והוראות הבטיחות של השלטונות זה ההשתדלות שאנו צריכים לעשות. עם זאת, הכניסה למרחב המוגן אסור שתהיה מתוך בהלה ופחד, שזה מורה על חוסר בטחון מוחלט שהשי"ת ישמור עלינו ואנו רק עושים מה שאנו צריכים. לכן יאמר פרק תהילים בדרכו למרחב המוגן וגם יהרהר בתשובה ומקיימים בזה ארבע מצוות דאורייתא: א. השתדלות, ב. בטחון בהש"ית, ג. תפילה בעת צרה, ד. תשובה בעת צרה".
עוד כותב הרב:
"כשנשמעת אזעקה בלילה, אם יש חשש שהילדים יכנסו לבהלה (שגם זה גובל בפיקוח נפש), יש להשכיב אותם לישון במקומות מוגנים דהיינו או בממ"ד או בחדר פנימי בבית, כפי הוראות הבטיחות".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
מצמרר: "אפשר לאחל לי תחיית המתים ואז אראה את מנדי שוב"
ניצול הטבח שחזר בתשובה: "הבנתי שאם לא אפנה לקב"ה אף אחד אחר לא יעזור לי"
שורדת השבי: "אי אפשר היה לשרוד את התופת בלי אמונה מוחלטת באלוקים"
אב החטוף שעדיין בעזה: "החיבור למורשת שלנו מעניקים את הכוח להתמודד עם אתגרי ההווה"
נתקלתם בכריש? זה מה שאתם צריכים לעשות
בפעם השנייה: פורשים מתחרות עולמית עבור שמירת השבת
אגם ברגר: "היו פעמים שנפלנו ברוחנו. אבל זה לא פגם באמונה שלנו"
שורדת השבי משחזרת: "היהדות זה הדבר היחידי שהיה לנו שם"
שורד השבי: "עד השבי הייתי רחוק מאוד מכל דבר שהריח יהדות"
שורד השבי אמר שמע ישראל וגילה את המחבלים צוחקים עליו: "זה החיוך של החטיפה שלי"
שרדה 12 שעות במתקפת שבעה באוקטובר: "צרחתי, 'אנחנו יהודים!'"
קראו כעת פרקי תהילים לרפואתו של הרב יהודה עדס
שורד השבי: "כמה פעמים ביום אתם שוכחים להעריך את מה שיש לכם?"
המחקר מאשר: בעלי אמונה דתית פחות נפגעו נפשית במלחמה
החטוף שביקש סימן מהקב"ה וקיבל: "הוא תמיד נותן"
- © כל הזכויות שמורות