דברו איתנו
מפורסמים

הזמר המפורסם: "בחיים שלי לא לקחתי כדור נגד דיכאון, רק אמונה בה' יתברך"

""אני מאוד אוהב ללמוד תורה. במיוחד גמרא וחובת הלבבות. הגמרא מחדדת לי את המוח, וחובת הלבבות פותח לי את הלב. כשאתה לומד אתה נזכר שמה שחשוב זה הרוח ולא החומר"


18/06/25 | כ"ב סיון התשפ"ה
הזמר המפורסם: "בחיים שלי לא לקחתי כדור נגד דיכאון, רק אמונה בה' יתברך"

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

"הייתי קצת בדיכאון, כן. תקופה של כמעט שנתיים. שנתיים אתה בדיכאון? בטח. שאתה יושב בבית בדיכאון שנתיים, בבית של ההורים, אחרי שהיית כוכב טלוויזיה, 'דה וויס', הדבר הבא, ואז אתה חוזר לדירת שיכון בבלוקים באור יהודה, שאין כסף, אין עבודה".

כך משתף בריאיון לפודקאסט של מעריב הזמר אלקנה מרציאנו. הוא מעיד כי היה בקשיים גדולים, ומה שגרם לו לצאת מהמצב הקשה היתה האמונה.

"אמונה, מאה אחוז בהשם יתברך", הוא אומר. "באמת שזה עזר לי, ובחיים שלי לא לקחתי כדור אחד נגד דיכאון או משהו כזה. ולא, בחיים שלי לא נגעתי בסמים. אני גם מפחד מזה מאוד. אמונה בהשם יתברך ובאמת אני מאמין בכאבי גדילה".

הוא משתף על הקושי בלניות מפורסם ועל הצורך באיזון:

"כשהשם שלך מתפרסם בעמודי הכלכלה – 'הזמר אלקנה מרציאנו נכנס שותף בבית מלון בתל אביב' – לא קניתי מלון, נכנסתי לכמה אחוזים. אתה מבין אבל את השינוי המטורף בחיים שלך? אם אני אגיד לך שכל בוקר, עם הקפה שלי, במרפסת עם נוף, אני לא נוגע בטלפון חמש או עשר דקות – אני רק מודה. רק מודה, רק מודה, רק מודה על הכל, פרטי פרטים. וגם כשאני הולך לישון, אני משתדל רק להודות – אתה לא תאמין לי. אבל זה מה שאני עושה".

בעבר אמר בראיון להידברות:

"גדלתי וחונכתי על ברכי היהדות. מגיל קטן למדתי בבית ספר דתי. אני אדם שמאוד מחובר לבורא, שומר שבת, מניח תפילין ולומד תורה – בעיקר עם גיסי שהוא אברך צדיק. החיבור שלי ליהדות בא באופן טבעי. אני מאמין שכל מוזיקאי חייב להיות עם לב רחב וגדול. וכשאתה פותח את הלב ליצירה אתה מתחבר למשהו גדול ממך - וזה בורא עולם. אני מאוד מחובר אליו, מדבר איתו לעתים קרובות, וזה מעניק לי המון ביטחון ותקווה".

"אני מאוד אוהב ללמוד תורה. במיוחד גמרא וחובת הלבבות. הגמרא מחדדת לי את המוח, וחובת הלבבות פותח לי את הלב. כשאתה לומד אתה נזכר שמה שחשוב זה הרוח ולא החומר. לא קל לי ללמוד גמרא, לפעמים אפילו מאוד קשה, אבל אני מתחבר לה' ככה ונהנה מזה מאוד. שום דבר לא משתווה לזה. אני ממש יוצא ב'אורות' מהחברותות.

"מוזיקה היא עניין גדול בתורה ושירת הלווים הייתה מאוד עליונה. כשאני מתבודד ומדבר עם בורא עולם יוצאים לי ניצוצות של אור מהנשמה, וזה אותו דבר גם במוזיקה. ההרגשה מאוד דומה. כשאני שר, משמח ומרגש אנשים, זו הרגשה שאי אפשר לתאר. תחושה דומה אני מרגיש גם כשאני לומד תורה. אני מכבה את הטלפון ויוצא מהלימוד באורות שאני לא יכול להסביר".

הוא מעיד כי הוא שואב השראה מהחפץ חיים:

"החפץ חיים, שלימד אותנו כמה חשוב זה שמירת הלשון. אני מאמין שעדיף פחות לדבר ויותר לעשות. לעבוד קשה למען מה שאתה מאמין בו ושואף אליו".

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

מפורסמים

"חמש פעמים פגשתי את מלאך המוות בחיים שלי"

מפורסמים

הזמרים מרגשים: "אם אתה חי פה, אתה לא יכול לחשוב שאין בורא לעולם"

מפורסמים

"כשיבוא המשיח - אתה תודיע על כך ברדיו"

מפורסמים

הידוען מתרגש: "הרגשתי כמה אלוקים גדול ויכול לעשות לנו נס!"

מפורסמים

הזמרים מחזקים את האמונה: "תמיד האמנתי באלוקים"

מפורסמים

המפורסמים מבקשים: "בנייה של בית המקדש שבינינו"

מפורסמים

הזמרים בקריאה לאחר תשעה באב: "עיקר העבודה זה 'ואהבת'"

מפורסמים

הסלבס מתחזקים: "כל גדר בתורה שלנו – זו גאונות"

מפורסמים

אמן הכלייזמר המפורסם: "מנגן לפי תווי פנים"

מפורסמים

הידוענית משתפת: "מאז שאני לא עובדת בשבת נפתח לי השפע”

מפורסמים

הזמר מבקש: "שנזכה שימים אלו של בין המצרים יהפכו לימים טובים ומבורכים"

מפורסמים

הידען מתרגש: "היום זכיתי לקבוע מזוזה"

מפורסמים

הידועניות שמתחזקות: "הדבר היחיד שיציב אצלי בחיים זה הדת"

מפורסמים

הסלבס מחזקים את הרשת: "רק אלוקים מציל אותנו פה"

מפורסמים

צבי יחזקאלי מסביר: "התבודדות זה תמצית עבודת ה'"

עוד מאמרי תוכן בנושא מפורסמים
X
  • © כל הזכויות שמורות