אורי זכי: "כמו שזורם לי דם בגוף - יש ידיעה מוחלטת שיש בורא עולם, והקדוש ברוך הוא נוכח בחיים שלי"
יו"ר מרצ, אורי זכי, מדבר באופן פתוח וגלוי על יהדותו ומרגש בהנחת תפילין ובתפילה לכיוון המקדש

"הייתי לא מזמן בעיר דוד, גילו את השדרה שעולה מבריכת השילוח, השערות סמרו לי מהתרגשות", כך אמר אורי זכי, יו"ר הנהלת מרצ בראיון לגולן אזולאי.
הוא סיפר על כך שמאז אירוע בר המצווה שלו, הוא מקפיד להניח כל יום תפילין.
"אני מאמין גדול בתורה", הוא אמר. "אני מאמין בעם ישראל, בבחירת עם ישראל להיות ממלכת כהנים וגוי קדוש. זה כמעט מדעי, כי כשמשה הלך שמה עם כמה עבדים משוחררים, אמר לאנשים האלה שמול האימפריה האדירה, הולכים במדבר והוא אומר להם, התורה אומרת להם, האלוקים שלנו הוא אחד והוא האלוקים של כולם; היום אתה מסתכל על כל העולם, או רוב העולם שאנחנו מכירים, מכיר בדיוק באמת הזאת. כולנו מאמינים באלוקי משה, לא באלוקים אחר. זה בעיני כמעט הוכחה אמפירית".
זכי נשאל אם הוא מחובר לה'. על שאלה זו ענה: "זה יותר מהרגשה. זה משהו כמו שזורם לי דם בגוף, ידיעה מוחלטת שיש בורא עולם, והקדוש ברוך הוא נוכח בחיים שלי, נמצא בכל מקום, מלוא כל הארץ כבודו".
זכי סיפר שהוא מקפיד להתפלל לכיוון המקדש, ואף רואה בבנייתו דבר אידאלי. עוד אמר תוך שהוא מתכוון לירושלים ולמקום המקדש: "אני מגיל מאד צעיר כל בוקר ממקד את התפילה שלי לעיר הזאת ולהר הספציפי, למקום הספציפי... בתורה כתוב אז זה האידאל. אבל אני חושב שמבחינת הרוחניות ומה שהאדם היהודי חש היום כשאין בית מקדש, מעלת הרוחניות של היהדות עלתה מיום שחרב הבית. המחשבות, הכוונות והמילים הפכו להיות הרבה יותר".
הוא הוסיף באופן מרגש כי "אם יש חלוקה בישראל בפוליטיקה, לבין מי שאצלו הישראל יותר חזקה לבין מי שאצלו היהודי יותר חזקה, אני קודם כל יהודי, אני מודה. לדעתי ישראלי זה הביטוי הכי נכון של יהודי בימינו".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
המפורסמים שמתחזקים ביהדות: לא רציתי ללבוש שחור או להיות עם שטריימל, אבל בסוף פגשתי אנשים מהממים"
כוכבת הרשת: "עם קידושין זה הופך לבית יהודי עם יסוד יציב וברכה מלמעלה"
הזמר שחזר בתשובה: "בזכות האמונה התמימה בחכמי ישראל עושה הקב"ה ניסים ונפלאות"
"המצוות של השם הן מצוות יפהפיות"
השחקן שמחבר בין המגזרים: "אם התורה היא חייך - שב ולמד"
המפורסמים משתפים: "מקווים שכל עם ישראל ימצא את החיבור שלו ליהדות"
המפורסמת שתלשו לה מזוזה מפתח הבית: "גרמו לי לתלות אחת גדולה יותר"
המפורסמים מחזקים: "אנחנו יכולים לשנות את כל המציאות לטובה"
"חמש פעמים פגשתי את מלאך המוות בחיים שלי"
הזמרים מרגשים: "אם אתה חי פה, אתה לא יכול לחשוב שאין בורא לעולם"
"כשיבוא המשיח - אתה תודיע על כך ברדיו"
הידוען מתרגש: "הרגשתי כמה אלוקים גדול ויכול לעשות לנו נס!"
הזמרים מחזקים את האמונה: "תמיד האמנתי באלוקים"
המפורסמים מבקשים: "בנייה של בית המקדש שבינינו"
הזמרים בקריאה לאחר תשעה באב: "עיקר העבודה זה 'ואהבת'"
- © כל הזכויות שמורות