דברו איתנו
מפורסמים

כל הקלפי התרגש: כשהראפר החסידי ניסים בלאק הגיע להצביע

הראפר החסידי ניסים בלאק הגיע להצביע אתמול בבית שמש וכל הקלפי התרגש. כך אמר עליו אחד מהנוכחים במקום: "נפתחה לי הנשמה, הרגשתי שהוא מחזיר לי את מה שאיבדתי"


02/11/22 | ח' חשון התשפ"ג
כל הקלפי התרגש: כשהראפר החסידי ניסים בלאק הגיע להצביע

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

ניסים בלאק הוא ראפר חסידי מוכר. בשנת 2011 עבר תהליך גיור שבסופו נקרא "ניסים ברוך בלאק". אתמול (שלישי) הוא הגיע להצביע לבחירות בקלפי בבית שמש. רות עפרוני נכחה במקום כשזה קרה, וכתבה על המאורע כך:

"לפני כמה זמן נכנס פה יהודי להצביע. איש חסיד, קאפוטה, כובע קרמבו, פאות - והתרגשות ככה אוחזת בחברי ועדת הקלפי. 'כבודו', מישהו קורא לו וקם ללחוץ לו את היד. המשגיח, כיפה סרוגה שאינו בן המקום, כמוני, שואל, 'מי אתה אדוני שככה מתרגשים פה כולם?' האיש אומר: 'אני ניסים בלאק'. 'בלאט?' שואל אותו המשגיח, שלא קלט את השם. 'בלאק', האיש אומר, 'כמו הסקין (העור) שלי'".

עפרוני ממשיכה לתאר את המפגש המרגש כשנאמר לה על ידי אדם שעמד לצידה: "את לא מבינה מי זה בכלל, איזה קול יש לו לזה, בכלל הם מאפריקה איזה קול יש להם אבל הוא במיוחד. 'שס' מסביר לי שניסים הוא ראפר שהתגייר ועכשיו הוא כוכב על. עושה היפ-הופ חסידי כובש. הוא התגייר בגיור הכי קשוח, במאה שערים, לא תמצאי מישהו שיגיד עליו לא יהודי. איזה חיים היה לו ותראי איפה הוא עכשיו".

"'מאיפה אתה ניסים?', אני שואלת. 'אני מסיאטל', ניסים אומר בלי להסתכל עלי. ניסים מקבל מעטפה ונכנס מאחורי הפרגוד. 'שס' אומר ל'מחל' שהוא מת לבקש ברכה מניסים בלאק, מצולמת כזאת לאשתו. שהיא בחודש שישי, פעם ראשונה שהיא מצליחה להחזיק ככה הריון. אני אומרת לו: 'שס, יאללה, לא במקרה הוא הגיע לקלפי שלנו. כשהוא יוצא תבקש ממנו, הוא בטוח יסכים'."

"כשניסים יוצא מהפרגוד, 'שס' ניגש אליו ומסביר לו את העניין. ניסים אומר 'שור מאן (בטח), רק צלם אותי עם המעטפה שנייה'. 'שס' מצלם אותו ברוב טקס. אח"כ הוא מבקש מ'מחל' שיצלם את הסרטון ברכה. ניסים עושה טייק אחד ולא מבסוט. הוא מבקש ריטייק. 'שס' זורח".

"כשניסים הולך, 'שס' אומר לי, 'את יודעת, כתבתי לפני כמה שנים לניסים, שהכי היה קשה לי כשהתחזקתי זה לאבד את המוסיקה שאהבתי. ואז הוא בא עם הראפ שלו אבל עם המילים שמותר לי, ונפתחה לי הנשמה, הרגשתי שהוא מחזיר לי את מה שאיבדתי".

לאחר מכן הועלה על ידי עפרוני סרטון הברכה של בלאק כלפי הזוג. בסוף הסרטון הוא אמר:  "הלוואי שנפסיק להצביע בעזרת השם".

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

מפורסמים

הסטנדאפיסט מגלה: "ההתמודדויות של כולנו הן סוג של שליחות"

מפורסמים

שחקן הכדורגל שחזר בתשובה: "לבנות בית על אדני התורה זה הדבר הכי טוב שיכול להיות"

מפורסמים

עומר אדם על השבת: "מחזיר אותך לשורשים"

מפורסמים

המפורסמות מתחזקות: "שמרתי שבת בעקבות הפרשת החלה שעשיתי"

מפורסמים

שחקן הכדורגל שחזר בתשובה: "מעדיף שהילד שלי יהיה תלמיד חכם"

מפורסמים

הזמר החסידי: "מה שקרה בשביעי באוקטובר גרם לאנשים להרגיש חזק את החלק אלוקה ממעל"

מפורסמים

מנחה הטלוויזיה: "ככל שאתה נהיה יותר יהודי ולוקח על עצמך יותר - אתה חופשי יותר"

מפורסמים

השחקן המפורסם: "ברגע שאנחנו מאבדים את הזהות שלנו, הכוח של עשו עולה"

מפורסמים

הזמר המפורסם משתף: "אני כל יום בבית כנסת בשש בבוקר"

מפורסמים

השחקן האמריקאי שמעלה לרשת תמונות כשהוא מניח תפילין: "להעניק ביטחון ואומץ לכל יהודי שצריך את זה"

מפורסמים

הזמרת המפורסמת: "זה בדיוק הזמן שהעם צריך שירים על משיח"

מפורסמים

אושיית הרשת: "יש משהו בתפילה שאני מרגיש ששומר עלי"

מפורסמים

השף שתמיד התנגד לכשרות מכריז: "פותח שיפודייה כשרה בירושלים"

מפורסמים

השחקן המפורסם מרגש: "אני בן של מלך שרוצה לחיות על פי ההיסטוריה"

מפורסמים

המפורסמת משתפת: "הדת והרוחניות הצילו אותי"

עוד מאמרי תוכן בנושא מפורסמים
X
  • © כל הזכויות שמורות