מה קרה כשנטלי דדון פתחה באקראי את ספר התהילים?
איזה פרק נפתח באקראי למפורסמת נטלי דדון שמשקף בדיוק את תחושותיה בתקופה זו?

"אני מוקפת בהמון קולות, שמועה מפה רכילות משם, תוקפנות מלמעלה, הפחדה מלמטה. אני מודה שקצת נחנקת, על אף ההתמקדות באור ויש ממנו המון. כשאני נחנקת, החמצן שלי נמצא רק במקום אחד. תמיד הוא יודע בדיוק מה לומר, אבל בדיוק. פותחת לי באקראי כמו תמיד על פרק ושם התשובה".
כך כתבה המפורסמת נטלי דדון ברשת החברתית. כוונתה במשפט "פותחת לי באקראי כמו תמיד על פרק ושם התשובה" - היא שהיא פותחת את ספר התהילים באופן אקראי ומוצאת בו נחמה ותשובות.
הפעם נפתח לה פרק קי"ב בספר התהילים, שהתאים בדיוק לתחושותיה בתקופה מורכבת זו. היא פתחה דווקא בעמוד זה כי שם התהילים נרטב מעט.
"והטיפה שנפלה לה כאן על הדף משמיים", אמרה דדון, "כנראה שלא רק אני בוכה על עם שמתפורר לאיטו אל מול עיניי. אבא. התרחקנו קצת יותר מדי".
זהו פרק קי"ב:
א הַלְלוּ-יָהּ: אַשְׁרֵי-אִישׁ, יָרֵא אֶת-יְהוָה; בְּמִצְוֺתָיו, חָפֵץ מְאֹד. ב גִּבּוֹר בָּאָרֶץ, יִהְיֶה זַרְעוֹ; דּוֹר יְשָׁרִים יְבֹרָךְ. ג הוֹן-וָעֹשֶׁר בְּבֵיתוֹ; וְצִדְקָתוֹ, עֹמֶדֶת לָעַד. ד זָרַח בַּחֹשֶׁךְ אוֹר, לַיְשָׁרִים; חַנּוּן וְרַחוּם וְצַדִּיק. ה טוֹב-אִישׁ, חוֹנֵן וּמַלְוֶה; יְכַלְכֵּל דְּבָרָיו בְּמִשְׁפָּט.ו כִּי-לְעוֹלָם לֹא-יִמּוֹט; לְזֵכֶר עוֹלָם, יִהְיֶה צַדִּיק. ז מִשְּׁמוּעָה רָעָה, לֹא יִירָא; נָכוֹן לִבּוֹ, בָּטֻחַ בַּיהוָה. ח סָמוּךְ לִבּוֹ, לֹא יִירָא; עַד אֲשֶׁר-יִרְאֶה בְצָרָיו. ט פִּזַּר, נָתַן לָאֶבְיוֹנִים– צִדְקָתוֹ, עֹמֶדֶת לָעַד; קַרְנוֹ, תָּרוּם בְּכָבוֹד. י רָשָׁע יִרְאֶה, וְכָעָס– שִׁנָּיו יַחֲרֹק וְנָמָס; תַּאֲוַת רְשָׁעִים תֹּאבֵד".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
הסלבס מתחזקים: "כל גדר בתורה שלנו – זו גאונות"
אמן הכלייזמר המפורסם: "מנגן לפי תווי פנים"
הידוענית משתפת: "מאז שאני לא עובדת בשבת נפתח לי השפע”
הזמר מבקש: "שנזכה שימים אלו של בין המצרים יהפכו לימים טובים ומבורכים"
הידען מתרגש: "היום זכיתי לקבוע מזוזה"
הידועניות שמתחזקות: "הדבר היחיד שיציב אצלי בחיים זה הדת"
הסלבס מחזקים את הרשת: "רק אלוקים מציל אותנו פה"
צבי יחזקאלי מסביר: "התבודדות זה תמצית עבודת ה'"
מצמרר: הילד הקטן שבכוח קדושתו עיוור את הגויים
השחקן מחדד לעוקביו: "אם נשכיל לחזק את הקשר עם סיעתא דשמיא – אנחנו רק נרוויח"
המגישה המפורסמת: "כשהתחלתי להתלבש כדוסית הבנתי את המלכות"
הזמר שנמצא בהליך תשובה: "קיבלתי את הניצוץ הזה, את האמונה".
הזמרת היוצרת: "תהילים זה שקט לנשמה"
המפורסמים מחזקים: "איך מתגעגעים למי שלא פגשת?"
הזמר מגלה: זה הסוד שיכול להציל תמיד את עם ישראל
- © כל הזכויות שמורות