דברו איתנו
חדשות יהדות

למסור את הנפש לקב"ה: הרבנים מחזקים את עם ישראל

"להתפלל שריבונו של עולם לא יעזוב אותנו ובעת צרה ושעל חילול השם הזה הקב"ה יעשה קידוש השם כפליים. שכל אחד ישתדל להתחזק באמונה"


09/10/23 | כ"ד תשרי התשפ"ד
למסור את הנפש לקב"ה: הרבנים מחזקים את עם ישראל

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

הרב משה שטרנבוך, גאב"ד 'העדה החרדית', ענד את ספר התהילים הזעיר בעולם, שהיה שייך לרב חיים קניבסקי זצ"ל, ואמר את הדברים הבאים בפני תלמידיו לאור המצב הקשה:

"שכל אחד יילך ללמוד כי כל מעט שלומדים הוא מציל. הסכנה גדולה מאוד לא רק עליהם [על הנמצאים בקו החזית] אלא עלינו. הסכנה מתקדמת עוד ועוד ואי אפשר עוד לידע מה יהא כאן.

"צריך אמונה שהקב"ה יעזור אבל כדי שהקב"ה יעזור צריכים אנו להראות שאנחנו מסכימים לעשות גם משהו קשה במסירות נפש עבור הקב"ה, ולכן כל אחד יקבל על עצמו עכשיו שילמד גם בזמני קשיים ויראה נפלאות בעז"ה".

כמו כן, ראש ישיבת בת ים, הרב דוד חי הכהן, אמר לתלמידיו:

"עם ישראל במצב קשה, צריך כוח, לא להגיד בגלל העוון של זה והעוון של זה, זה אשם וזה אשם, צריך הרבה חיזוק, רק האנשים המאמינים שואבים כוח מריבונו של עולם, ריבונו של עולם לא עזב את ישראל ולא יעזוב את ישראל.

"אנחנו בסוף נתגבר על כל הצרות, ואחר כך יהיה זמן להתאבל כמו שדוד המחלל אמר: "אל תגידו בגת אל תבשרו בחוצות אשקלון פן תשמחנה בנות פלישתים פן תעלוזנה בנות הערלים". זה לא הזמן להראות סימנים של אבל, צער בלב גדול מאוד, כל אדם בישראל הוא כמו עולם מלא בשבילנו, חילול ה' נורא שנרצחו בתוך בתי כנסת בזמן תפילה, בכל העולם יודעים שהדברים האלה מתאימים לרשעים הקשים ביותר בעולם ואולי ריבונו של עולם יתן שכל למנהיגים ולחיילים לא לרחם על רשעים, לאבד את הרשעים מהארץ, לא להגיד שמגיעים להם זכויות אנוש, הם גרועים מבני אדם.

"להתפלל שריבונו של עולם לא יעזוב אותנו ובעת צרה ושעל חילול השם הזה הקב"ה יעשה קידוש השם כפליים. שכל אחד ישתדל להתחזק באמונה, לבקר חולים, לעודד אבלים, לדעת שזו מלחמה של עם ישראל, פגעו בהם בגלל שהם עם ישראל, לכן נחשב שכולנו נפגענו, כולם קרובים שלנו. האויבים שונאים אותנו בגלל שאנחנו אוהבים תורה ומאמינים שהארץ הזו קדושה".

ראש ישיבת שדרות, הרב דוד פנדל, אמר בראיון לערוץ 7:

"בוקר עצוב, ה' עוז לעמו יתן, ה' יברך את עמו בשלום, אנחנו יודעים שזה יום שכל עם ישראל מתאחד בזמן צרה, מחזקים אחד את השני, עכשיו זה לא זמן למחנאות, אף על פי כן ההפקרות של ההתנתקות בצורה אווילית זועקת. דחוף להחזיר את ההתיישבות בגוש קטיף, אם הערבים לא יודעים לחיות עם יהודים בגוש קטיף, הם גם לא יודעים לחיות איתם בבארי ובשדרות. אנחנו צריכים לחזור להתיישבות בגוש קטיף, טעויות - מתקנים, אנשים צריכים לבקש סליחה ופשוט לתקן את הדבר הזה".

הרב תיאר את אשר אירע בישיבתו:

"החבר'ה שלנו ב-6 בבוקר שמעו את הצבע אדום ורצו כחובשים. חזר אלינו חובש שאמר: ראינו אר-פי-גי עם לוחית זיהוי של עזה, יורים עלינו עם מא"ג,, הסתכלנו עליו כאילו הוא הזוי. החבר'ה שלנו, חיילי ישיבת הסדר יש להם נשקים, ראו מחבלים ואחד החבר'ה שלנו שחתר למגע - הרג מחבל, ככה זה חיילי ישיבת הסדר".

עוד הוסיף:

"הפלסטינאים רצו לשבור את הרוח, הם לא לקחו בחשבון שהרוח לא שבירה, היא איתנה, יש פה אנשים נחושים להיות שותפים להקמת העיר לתפארת, עם חיות לא עושים שלום".

 

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

חדשות יהדות

המפורסמים הבינלאומיים מגיבים לפיגוע: "אדליק את נר חנוכה שלי הלילה לכבודם"

חדשות יהדות

הרב הראשי לישראל על הפיגוע: "מלחמה של בני חושך נגד בני אור"

חדשות יהדות

מצמרר: מכתב שכתב הרב שנרצח בפיגוע לראש ממשלת אוסטרליה - "יש לך הזדמנות לעמוד לצד האמת והצדק"

חדשות יהדות

שורד השבי בהדלקת נרות בכותל: "היום, בחג של הלל והודיה, אני סוגר מעגל"

חדשות יהדות

האם יש לשמוח שעזה מוצפת? הרב שמואל אליהו עונה

חדשות יהדות

פיגוע ירי באוסטרליה: "היו יריות ופשוט נשכבנו על הדשא"

חדשות יהדות

פוחדים מהסופה? לרב שמואל אליהו יש מה להגיד לכם

חדשות יהדות

הראשון לציון: "מה נשאר לנו מהרשב"א? רק תורה"

חדשות יהדות

שורד השבי שפרצו לרכבו: "תודה רבה לבורא עולם שבזה אני צריך להתעסק"

חדשות יהדות

השורדים שהיו יחד בשבי: "כל מה שמקבלים, מחלקים לשניים"

חדשות יהדות

ניצלו בנס מהפיגוע הקטלני: "הרגשנו שבורא עולם שמר עלינו"

חדשות יהדות

ראש העיר של ניו יורק: "ה' הוא אמיתי והחיים הוכיחו לנו זאת"

חדשות יהדות

שורדי השבי משתפים: "זה הרגיש כאילו הרחתי את החיים במקום של המוות"

חדשות יהדות

זו הסיבה שבגללה נבחר ראש העיר החדש של ניו יורק

חדשות יהדות

שורד השבי משחזר את התקופה הקשה: "אני חוזר לחיים"

עוד מאמרי תוכן בנושא חדשות יהדות
X
  • © כל הזכויות שמורות