דברו איתנו
אמונה וביטחון

''הפצמ''ר והסוכרת הצילו אותי'' לא תאמינו עד שלא תקראו

''התברר ששני הדברים שנראו כמו צרה צרורה, הצילו אותם ממוות: האחד – הסכרת של החבר שלי...''


08/11/23 | כ"ד חשון התשפ"ד
''הפצמ''ר והסוכרת הצילו אותי'' לא תאמינו עד לא תקראו

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

 

 הרב מ‘ ל‘ שליט“א, בוגר אחד הקיבוצים שהותקפו בשמחת תורה על ידי מחבלי החמאס ימ"ש, מספר:

גדלתי בקיבוץ. הקב“ה ריחם עליי, וגיליתי את האמת. חזרתי בתשובה והשארתי מאחוריי אחים תועים. אני מתפלל עליהם, שגם הם יכירו וידעו ויקיימו את התורה.

לפני כמה חודשים התקשר אליי חבר מהקיבוץ, וביקש ממני שאשיג לו תפילין, אבל שלא אגלה לאף אחד שהוא מניח תפילין ואומר קריאת שמע. אני בטוח שהצעדים שלו להתקרב, עמדו לו להינצל. ביום השבת, שמחת תורה, הוא התעורר בשעה שש וחצי בבוקר לקול אזעקה.

תוך רגע נפל פצמ“ר ליד הבית שלו, וברגע אחד נהיה חושך בכל הבית. החשמל נותק, כל המכשירים, כולל המקרר, הפסיקו לעבוד, ומבחינתו זה היה מספיק כדי להבין שהוא בסכנת חיים.

הוא חולה סכרת, והוא חייב שיהיה בקרבתו מזרק אינסולין. האינסולין חייב לשהות בקירור, וכעת, כיוון שהוא לא ידע כמה זמן יעבור עד שהתקלה תתוקן, הוא צריך למצוא מישהו שיש לו מקרר, ויוכל לארח אותו. הוא מיהר לביתו של חבר, שעדיין עמד בשלמותו.

 

כעבור כמה רגעים נפל גם בחצרו פצמ“ר.

החבר, שרק לפני זמן מה סיים לשפץ את ביתו המפואר, ראה בעיניים כלות איך כל הקיר בחזית מתנפץ. זה היה קיר מיוחד, עשוי כולו חלונות זכוכית, ואלו התנפצו בקול רעש גדול, ושבריהם התפזרו לכל עבר.

אמנם בפנים הבית נשאר יציב, אבל בחוץ כבר נראה חורבן של ממש. קולות של פיצוץ והדף, רעשים, יריות וצרחות, זה מה שהם שמעו.

הם נכנסו לממ“ד והסתגרו שם. התברר ששני הדברים שנראו כמו צרה צרורה, הצילו אותם ממוות: האחד – הסכרת של החבר שלי. מפני שהיה לו דחוף למצוא מקרר לאינסולין, הוא מיהר לביתו של החבר. הפצמ“ר שנחת ליד ביתו שילח אותו החוצה, וכך הוא ניצל מהמחבלים שמאוחר יותר חדרו אליו הביתה ולא מצאו אותו.

השני – הקיר החיצוני בביתו של החבר התפוצץ בצורה דרמטית, וחלקי הזכוכית שהתפזרו בטווח גדול, עשו רושם כאילו כל הבית חרב. למראה הקיר המנופץ חשבו המחבלים שהבית כבר ’טופל‘ גם מבפנים, ודילגו עליו.

נפשותיהם היו להם לשלל. מבלי יכולת לדעת מה קורה בחוץ, הם נשארו בממ“ד, ורק אחרי שמונה עשרה שעות באו חיילים לחלץ אותם. החבר שלי עדיין ממשש את עצמו, ומתרגש להיווכח שהוא חי. הם היו ממש בתוך התופת, וניצלו בחסדי שמיים.

 

מתוך 'השגחה פרטית' – וירא-חיי שרה – תשפ"ד

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

אמונה וביטחון

"למה אלוקים לא השאיר אותי למות?": זו התשובה של מי שניצל משריפה

אמונה וביטחון

בשנת הפריצה שלו - שחקן הכדורגל החליט לחזור בתשובה

אמונה וביטחון

"יש לנו ייעוד בעולם הזה": כמעט מת וזה המסר שלו

אמונה וביטחון

איך בשבת אנחנו יכולים לזכות לרפואה?

אמונה וביטחון

רוצים שהכל יהיה בסדר? זו הדרך להגיע לשם

אמונה וביטחון

תוכנית טראמפ בעזה: זה הסוד מהבבא סאלי שהינוקא פיענח

אמונה וביטחון

מה הדבר שאסור לעשות אם הקב"ה כביכול מבקש?

אמונה וביטחון

מדוע העולם הזה דומה לחתונה?

אמונה וביטחון

הגאון הינוקא: זו הדרך הנכונה ללמוד תורה

אמונה וביטחון

"דוד המלך שמר עליי": סיפור ניסי מתאונה קטלנית

אמונה וביטחון

חווים קשיים? אלו הדרכים שיגרמו לכם להתחזק!

אמונה וביטחון

כיצד הרב שלום ארוש מחזק את עצמו בתקופה זו?

אמונה וביטחון

הכדורגלן המצליח שחזר בתשובה: "היהדות היא הוראות היצרן שלנו"

אמונה וביטחון

מה לימד אליהו הנביא את הצדיק?

אמונה וביטחון

מצמרר: כך נמצאה הגופה בכינרת

עוד מאמרי תוכן בנושא אמונה וביטחון
X
  • © כל הזכויות שמורות