מדוע המים בכינרת 'מתוקים', ואילו בים המלח 'מלוחים'? חז"ל עונים
"וכמו שאנחנו רואים ושומעים גם מצד השבויים שחוזרים - ואפשר לסכם את זה במילה אחת, רק אמונה"

"אמרו חז״ל: מדוע המים בכינרת 'מתוקים', ואילו בים המלח 'מלוחים'?".
כך פתח את הפוסט המסקרן שלו הזמר שחזר בתשובה - קובי פרץ.
והוא עונה על שאלתו:
"מפני שהכינרת נותנת ממימיה לאחרים, לירדן ולים המלח ולכן מימיה 'מתוקים'. אך לעומתה 'ים המלח' מקבלת מים מכולם, והיא אוגרת הכול לעצמה ולא נותנת לאחרים כלום, על כן מימיה 'מלוחים' ומכלים את הנוגע בהם!
"ומסופר במדרש על יהודי אחד שירד מנכסיו ונהיה ׳עני׳ ולכן החל לעבוד בשדה כפועל פשוט. והנה יום אחד כשחרש בשדה, לפתע ניגש אליו 'אליהו הנביא' בדמות אדם פשוט, ואמר לו: יש לך 'שבע שנים טובות' - אימתי אתה חפץ בהן כעת או בסוף חייך? והשיבו: אינני יודע, ולכן אני רוצה ללכת ולהתייעץ עם אשתי".
אשתו יעצה לו כך:
"כשסיפר החסיד לאשתו השיבה לו: לך ואמור לו שיביא לנו אותם עכשיו - וכך היה! בדרכו חזרה מצא 'אוצר גדול' של אבנים טובות ומרגליות.
"כשראתה אשתו את 'האוצר' אמרה לבעלה: בכסף זה עלינו לעשות 'גמילות חסדים' עם הבריות ולתת ממנו צדקה לעניים. ואף ציותה עליו לרשום את כל 'התרומות' שנתנה לעניים 'בפנקס'".
שבועיים לאחר אותו מקרה, חזר אליהו הנביא כדי לקחת את האוצר בחזרה, אך "כששמעה האישה את דבריו הוציאה את 'הפנקס' ואמרה: ריבונו של עולם! אם מצאת בני אדם נאמנים יותר מאיתנו - תן להם את פיקדונך. שמע הקב"ה את דבריה והשאיר בידיה את 'האוצר'".
פרת מסכם:
"זוהי ׳מעלת הצדקה׳ שבעבורה זוכים לשפע וברכה לעד!".
גםהזמר והיוצר אביב אלוש, שאף הוא חזר בתשובה, העלה פוסט ויראלי:
"השבת היא ההוכחה שהבורא ברא את העולם בשישה ימים ובשביעי שבת וינפש. בכל העולם יש שבעה ימים בלוח השנה, למה? איך יכול להיות שבכל העולם זה מסודר לפי אותו סדר (למעט הבדלי שעות)? מי קבע שככה זה יהיה? לא הייתה איזה ועדה בינלאומית שהחליטה על זה... אבל זה החוק שנחקק על ידי הבורא מיום בריאת העולם.
"וכל טענה אחרת שתבוא - כבר הבנו מאיזה צד היא מגיעה, והיא לא מצד התיקון אלא מצד הניתוק".
עוד הוא מוסיף:
"וכמו שאנחנו רואים ושומעים גם מצד השבויים שחוזרים - ואפשר לסכם את זה במילה אחת, רק אמונה. ואמונה היא במחלקה אחרת, מעל השכל".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
הזמר המפורסם בהצהרה: "אני בכלל אדם חרדי, האמונה מנהלת אותי"
הזמרים שמתחזקים: "לפעמים צריך להחזיר למישהו למעלה ששומר עלינו"
הידוענית משתפת: "אחרי שאת עושה הדרכת כלה, את מבינה את המשמעות של הדבר"
"תמשיך להתחזק ולעשות קידוש השם בעולם הספורט": סיפורו המרגש של שחקן הכדורסל הבינלאומי שהתגייר וחזר בתשובה שלמה
הזמרת שמתקרבת ליהדות: "כמעט הגעתי להודו, ובסוף מצאתי את עצמי באומן"
הידוענית מכריזה: "בא לי שכל גברי ישראל יקומו בבוקר ויניחו תפילין וידברו עם היוצר שלהם"
השחקן שהתחזק: "מגדיר את עצמי בן אדם דתי"
השחקן מתרגש: "זכיתי לראות את ההשגחה בלייב"
הזמר ששר בבית הלבן: "לקחתי את הגמרא שלי והתחלתי ללמוד"
מלכת היופי לשעבר: "שבת היא הרגע שבו אני עוצרת הכול"
הסטדנאפיסט שעבר מוות קליני: "זה להציץ לעולם הבא"
הסטנדאפיסט מגלה: "ההתמודדויות של כולנו הן סוג של שליחות"
שחקן הכדורגל שחזר בתשובה: "לבנות בית על אדני התורה זה הדבר הכי טוב שיכול להיות"
עומר אדם על השבת: "מחזיר אותך לשורשים"
המפורסמות מתחזקות: "שמרתי שבת בעקבות הפרשת החלה שעשיתי"
- © כל הזכויות שמורות
