הזמר שהפתיע: "אין לנו באמת על מי להישען אלא על אבינו שבשמיים!"
הזמר קובי פרץ: "כולנו נוסעים בעולם הזה ב'רכבת' של החיים. לפעמים הרכבת עוצרת. ולפעמים היא נוסעת במהירות. אל לנו לחשוב חלילה שהרכבת נוסעת לבד, יש 'קטר' שמנהיג אותה"

הזמר קובי פרץ נמצא בתהליך התחזקות מרגש. את עוקביו ברשתות החברתיות הוא משתף בחיזוקים ובדברים הקשורים ליהדות.
"בפרשת השבוע "במדבר" אנו לומדים על גודל ההשגחה של השם יתברך על עם ישראל, בלכתם 40 שנה במדבר סיני, אנשים נשים וטף, בקיץ ובחורף", כתב בתחילת הפוסט האחרון שלו שהיה קשור לפרשת "במדבר".
"אנו מגלים את הנס הגדול של "עמוד הענן" שהלך לפניהם והגן עליהם מכל הצדדים, ואת "עמוד האש" שהאיר להם את הדרך, ואת "המן" שירד להם במדבר, ואת כל שאר הניסים הגדולים שעשה ה' לעם ישראל במדבר. בהליכה זו התחזקו עם ישראל וראו שיש מנהיג לעולם הזה, והוא שמנווט ועושה את הכל!".
מכאן עובר פרץ למשל שכתב הרב קוק:
"כתב על כך הגאון רבי אברהם הכהן זצ"ל משל לאדם שנסע ברכבת ארוכה עם המוני נוסעים, בדרך קם האיש ממקומו ועבר מקרון לקרון - ראה את הקרונות שהן עשויים כולן קופסאות ברזל, שגלגליהם נעים במהירות. הוציא האיש את ראשו מהחלון, וראה שיירה ארוכה של קרונות.
תמה האיש ושואל: "מה מניע את הגלגלים, האומנם נעים הם מעצמם?".
ענו לו הנוסעים: "שוטה! הקרון הראשון הוא הקטר, ובו מנוע רב עוצמה!".
תמה האיש שוב ושאל: "'והמנוע, האם פועל הוא מעצמו'?".
השיבו לו: "לא, בקרון הראשון יושב שם הנהג, ידו על ההגה ורגלו על הדוושה!".
שב האיש והוציא את ראשו מהחלון. ראה את "הקטר" הענק בראש הקרונות.
אמר: "איני רואה בו איש!".
אמרו לו: "יהא ליבך סמוך ובטוח, שהנהג יושב בקרון הקטר!".
ולפתע נחרד לקול צפירה עזה. הרכבת האטה את מהירותה ונעצרה. אמר בליבו: "הבלים! החלונות שם מוגפים ואטומים, אין איש בפנים!".
כאשר ירד מהרכבת, הבין שטעה. הרכבת אינה מהלכת מעצמה. רק אז ראה את הקטר יושב בקרון הקטר, מכוון ומנווט את הרכבת הגדולה!".
ומהו הנמשל? פרץ מסביר:
"כולנו נוסעים בעולם הזה ב'רכבת' של החיים. לפעמים הרכבת עוצרת. ולפעמים היא נוסעת במהירות. אל לנו לחשוב חלילה שהרכבת נוסעת לבד, יש 'קטר' שמנהיג אותה.
לכן, דווקא כאשר מרגיש האדם שאצלו הרכבת קצת תקועה, עליו להרים את עיניו אל 'הקטר' שיושיע אותו. אין לנו באמת על מי להישען – אלא על אבינו שבשמיים. והבוטח בה' חסד יסובבנו, שנזכה כל בעת ישראל לישועה גדולה ברחמים בקרוב אמן!".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
הסטנדאפיסט מגלה: "ההתמודדויות של כולנו הן סוג של שליחות"
שחקן הכדורגל שחזר בתשובה: "לבנות בית על אדני התורה זה הדבר הכי טוב שיכול להיות"
עומר אדם על השבת: "מחזיר אותך לשורשים"
המפורסמות מתחזקות: "שמרתי שבת בעקבות הפרשת החלה שעשיתי"
שחקן הכדורגל שחזר בתשובה: "מעדיף שהילד שלי יהיה תלמיד חכם"
הזמר החסידי: "מה שקרה בשביעי באוקטובר גרם לאנשים להרגיש חזק את החלק אלוקה ממעל"
מנחה הטלוויזיה: "ככל שאתה נהיה יותר יהודי ולוקח על עצמך יותר - אתה חופשי יותר"
השחקן המפורסם: "ברגע שאנחנו מאבדים את הזהות שלנו, הכוח של עשו עולה"
הזמר המפורסם משתף: "אני כל יום בבית כנסת בשש בבוקר"
השחקן האמריקאי שמעלה לרשת תמונות כשהוא מניח תפילין: "להעניק ביטחון ואומץ לכל יהודי שצריך את זה"
הזמרת המפורסמת: "זה בדיוק הזמן שהעם צריך שירים על משיח"
אושיית הרשת: "יש משהו בתפילה שאני מרגיש ששומר עלי"
השף שתמיד התנגד לכשרות מכריז: "פותח שיפודייה כשרה בירושלים"
השחקן המפורסם מרגש: "אני בן של מלך שרוצה לחיות על פי ההיסטוריה"
המפורסמת משתפת: "הדת והרוחניות הצילו אותי"
- © כל הזכויות שמורות
