תגידו, אתם מספיק אמיצים?
"על כל אחד מאיתנו לזהות את הרגע שלו, את העיתוי לקום ולעשות, אם זה למען עצמנו ואפילו גם למען האחר. צעד קטן הוא כל מה שצריך כדי להתחיל לרוץ - כי רק המעזים – מצליחים"

המגישה מגי טביבי ממשיכה להעלות פוסטים מחזקים באמונה המתקשרים לפרשות השבוע שאנו קוראין מדי שבת.
הפעם היא העלתה את הפוסט הבא בעקבות פרשת פנחס:
"אזהרה: שיעור באומץ: אנחנו ערב הכניסה לארץ ישראל, המשימה לא פשוטה וצריך להתכונן אליה. הפרשה בכללותה מתמקדת בהכנות הכניסה האחרונות - ממפקד גברים שבוצע כדי לבדוק את גודלו של הצבא, עד האופן שבו תחולק הארץ בין שבטי ישראל ומינוי מחליפו של משה -יהושע בן נון - שסומן כמנהיג הבא אחרי מותו של משה.
"ובכל זאת, מה שהצליח לתפוס את תשומת ליבי הוא פנחס. הפרשה נפתחת במילים הבאות: 'וַיְדַבֵּר יְהוָֹה אֶל משֶׁה לֵּאמֹר: פִּינְחָס בֶּן אֶלְעָזָר בֶּן אַהֲרֹן הַכֹּהֵן הֵשִׁיב אֶת חֲמָתִי מֵעַל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל בְּקַנְאוֹ אֶת קִנְאָתִי בְּתוֹכָם וְלֹא כִלִּיתִי אֶת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל בְּקִנְאָתִי: לָכֵן אֱמֹר הִנְנִי נֹתֵן לוֹ אֶת בְּרִיתִי שָׁלוֹם".
"אז מה הוא אותו מעשה שעשה וממה בכלל היה צריך להציל את בני ישראל? מסתבר, שבסוף בפרשה הקודמת, זמן קצר לפני הכניסה לארץ המובטחת, בני ישראל נכשלו עם בנות מואב ואף החלו לעבוד בעבודה זרה. שיא החטא היה שנשיא אחד השבטים - זמרי בן סלוא - הלך לעיני כולם עם הַמִּדְיָנִית. משה ואהרון לא ידעו כיצד להגיב לחילול השם הגדול. בדיוק בשעה זו נכנס לתמונה פנחס, שהרג את זמרי והמדינית 'וַיִּקַּח רמַח בְּיָדוֹ וַיִּדְקר אֶת שְׁנֵיהֶם'. בכך פסקה המגיפה ובני ישראל התרחקו מבנות מדין. רק על כך זכה פנחס לקבל מאלוקים 'ברית עולם'".
מכאן מגיעה טביבי למסר שכיום אנו צריכים ליישם:
"מפנחס אנחנו למדים לקח חשוב לחיים שלנו - להיות אמיצים כשצריך. לפעמים אנחנו יודעים עמוק בפנים שזה הזמן להעז, לקחת צעד קדימה, לעשות אחרת, אבל אז מגיעות המחשבות הזרות של מה יגידו אחרים, האם זו הדרך או מה יקרה אם אכשל - והמחשבות האלה מונעות מהשינוי לבוא. אם נסתכל על מעשה פנחס - במקום שלא היו אנשים - פנחס היה האיש שקם, פעל והציל את בני ישראל".
טביבי מסכמת את הדברים כך:
"על כל אחד מאיתנו לזהות את הרגע שלו, את העיתוי לקום ולעשות, אם זה למען עצמנו ואפילו גם למען האחר. צעד קטן הוא כל מה שצריך כדי להתחיל לרוץ - כי רק המעזים – מצליחים".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
הזמר בציון הרבי מלובביץ': "העובדה שאנחנו עדיין כאן אומרת הרבה על העם שלנו"
הידוענים מתחזקים: "רוצים למחוק אותי כי אני יהודי? אני אהיה סופר-יהודי"
המפורסמים שמתחזקים ביהדות: לא רציתי ללבוש שחור או להיות עם שטריימל, אבל בסוף פגשתי אנשים מהממים"
כוכבת הרשת: "עם קידושין זה הופך לבית יהודי עם יסוד יציב וברכה מלמעלה"
הזמר שחזר בתשובה: "בזכות האמונה התמימה בחכמי ישראל עושה הקב"ה ניסים ונפלאות"
"המצוות של השם הן מצוות יפהפיות"
השחקן שמחבר בין המגזרים: "אם התורה היא חייך - שב ולמד"
המפורסמים משתפים: "מקווים שכל עם ישראל ימצא את החיבור שלו ליהדות"
המפורסמת שתלשו לה מזוזה מפתח הבית: "גרמו לי לתלות אחת גדולה יותר"
המפורסמים מחזקים: "אנחנו יכולים לשנות את כל המציאות לטובה"
"חמש פעמים פגשתי את מלאך המוות בחיים שלי"
הזמרים מרגשים: "אם אתה חי פה, אתה לא יכול לחשוב שאין בורא לעולם"
"כשיבוא המשיח - אתה תודיע על כך ברדיו"
הידוען מתרגש: "הרגשתי כמה אלוקים גדול ויכול לעשות לנו נס!"
הזמרים מחזקים את האמונה: "תמיד האמנתי באלוקים"
- © כל הזכויות שמורות