דברו איתנו
מפורסמים

"לא מתביישים בתורה שלנו": השחקנית בפוסט מפתיע

"יש לנו כבר משמעות והיא - אנחנו יהודים. ואנחנו לא ניתן יותר להשמיד את היותנו יהודים. לא ניתן בחוץ ולא ניתן מבית. לא ניתן להם ולא ניתן לעצמנו. אנחנו יהודים ולא, אנחנו לא מתביישים"


20/02/24 | י"א אדר א' התשפ"ד
"לא מתביישים בתורה שלנו": השחקנית בפוסט מפתיע

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

"מי שחושב שפרזיט ועצלן הוא אחד שיושב על אלפי אותיות קטנטנות של גמרא מבוקר עד ערב, שינסה ללמוד בעצמו שתי שורות".

כך כותבת באופן מרגש ואוהד השחקנית לידור אדרי.

אדרי חזרה לפני כמה שנים בתשובה ומאז מסבירה עד כמה חשובה תרומתם של לומדי התורה לעם:

"מי שחושב שלזהות גופות ולקבל דום לב ממראות שוברי לב בשביל שלמשפחות שכולות יהיה קבר להגיע אליו זה לא תרומה למדינה - שינסה לעשות את זה בעצמו. מי שחושב שללמוד באוהלה של תורה כל היום זה 'כלום' - שינסה בעצמו יום אחד לקום בנץ, לוותר על הקפה שלו בבוקר ולרוץ למניין 3 פעמים ביום לתפילות של שמירה והצלה של אחינו (בתוכם חיילינו) בני ישראל.

"מי שחושב שהלוחמה ברוח היא פחותה מהלוחמה שבשטח, שיעשה חקר בית מה שכרה של לימוד תורה, ללמוד בישיבה במקום להתגייס זו תרומה למדינה. והיא חשובה ועצומה גם כן ולא פחות. היא חירוף נפש גם כן, היא התגייסות לחיים שלמים, היא התגייסות רוחנית בשטח אויב, בשטח גלות, בשטח שהחושך חשוך ומכופל, בשטח שמנסים להשמיד את יהדותך".

עוד היא מוסיפה:

"התורה היא הנשק של הלוחמה הרוחנית. צריך להתאמן במטווחים וללמוד איך לירות עם הנשק הזה בכדי להגן על עצמך על המשפחה שלך על העולם כולו על החיים, כי התורה נקראת 'תורת חיים' - ובלעדיה - אין חיים. בלעדיה - אין אנחנו מתקיימים (ואם אנחנו בכל זאת כן מתקיימים, אולי זה במקרה בזכות כמה 'פרזיטים' שמכסים עלינו במה שאנחנו עוד לא עושים).

"סיימנו. עלינו לא יעבדו יותר. התקשורת כבר פאסה, סיימנו לבלוע מסרים וסטיגמות בשם הפרדה. אנחנו לא נצעק סתם בשביל לצעוק כי אנחנו לא טיפשים שמחפשים משמעות בסתם מסרים שגויים".

היא מדגישה סביב מה אנו צריכים להתאחד:

"יש לנו כבר משמעות והיא - אנחנו יהודים. ואנחנו לא ניתן יותר להשמיד את היותנו יהודים. לא ניתן בחוץ ולא ניתן מבית. לא ניתן להם ולא ניתן לעצמנו. אנחנו יהודים ולא, אנחנו לא מתביישים. אנחנו סיימנו לשדר שאנחנו מתביישים בתורה שלנו".

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

מפורסמים

הידוענים מתחזקים: "רוצים למחוק אותי כי אני יהודי? אני אהיה סופר-יהודי"

מפורסמים

המפורסמים שמתחזקים ביהדות: לא רציתי ללבוש שחור או להיות עם שטריימל, אבל בסוף פגשתי אנשים מהממים"

מפורסמים

כוכבת הרשת: "עם קידושין זה הופך לבית יהודי עם יסוד יציב וברכה מלמעלה"

מפורסמים

הזמר שחזר בתשובה: "בזכות האמונה התמימה בחכמי ישראל עושה הקב"ה ניסים ונפלאות"

מפורסמים

"המצוות של השם הן מצוות יפהפיות"

מפורסמים

השחקן שמחבר בין המגזרים: "אם התורה היא חייך - שב ולמד"

מפורסמים

המפורסמים משתפים: "מקווים שכל עם ישראל ימצא את החיבור שלו ליהדות"

מפורסמים

המפורסמת שתלשו לה מזוזה מפתח הבית: "גרמו לי לתלות אחת גדולה יותר"

מפורסמים

המפורסמים מחזקים: "אנחנו יכולים לשנות את כל המציאות לטובה"

מפורסמים

"חמש פעמים פגשתי את מלאך המוות בחיים שלי"

מפורסמים

הזמרים מרגשים: "אם אתה חי פה, אתה לא יכול לחשוב שאין בורא לעולם"

מפורסמים

"כשיבוא המשיח - אתה תודיע על כך ברדיו"

מפורסמים

הידוען מתרגש: "הרגשתי כמה אלוקים גדול ויכול לעשות לנו נס!"

מפורסמים

הזמרים מחזקים את האמונה: "תמיד האמנתי באלוקים"

מפורסמים

המפורסמים מבקשים: "בנייה של בית המקדש שבינינו"

עוד מאמרי תוכן בנושא מפורסמים
X
  • © כל הזכויות שמורות