דברו איתנו
חדשות יהדות

מה ענה הנשיא ביידן לנערה יהודייה ששלחה לו מכתב?

"בצעירותי תיכננתי להיות אדריכל. אבל דבר אחד ידעתי, אני רוצה לעזור לאנשים ולעשות שינוי בעולם, אחרי שסיימתי לימודים התחלתי להיות מעורב בעניני הקהילה, ב-1972 נבחרתי לסנאט האמריקאי, שם עבדתי במשך 36 שנים"


27/02/24 | י"ח אדר א' התשפ"ד
מה ענה הנשיא ביידן לנערה יהודייה ששלחה לו מכתב?

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

מה הייתם עונים אילו הייתם מקבלים מכתב מאדם זר שהיה שואל אתכם מה הם תהתחביבים שלכם?

האם בכלל הייתם מגיבים למכתב?

מכתב כזה, בו נשאל מה הם תחביביו, קיבל הנשיא ביידן מנערה יהודייה חסידית מוויליאמסבורג. הנערה ביקשה גם לדעת על תהליכים שקורים בבית הלבן.

למרבה ההפתעה, הנשיא ענה לה! כך הוא כתב:

"תודה על המכתב. אני מאוד שמח תמיד לשמוע על הצעירים באמריקה שמתעניינים ואני שמח קצת לשתף ממני ומהבית הלבן.

"נולדתי בסקרנטון פנסילבניה, היו לי ימים קשים בזה שהייתי מגמגם והתגברתי על הקשיים דרך קריאה תמידית של שירים, בכיתה ג' המשפחה עברה תקופה קשה ועברנו לגור בדלוואר, כשאבא שלי קיבל עבודה חדשה כמוכר רכבים, אבא שלי לימד אותי לאהוב רכבים.

"בצעירותי תיכננתי להיות אדריכל. אבל דבר אחד ידעתי, אני רוצה לעזור לאנשים ולעשות שינוי בעולם, אחרי שסיימתי לימודים התחלתי להיות מעורב בעניני הקהילה, ב-1972 נבחרתי לסנאט האמריקאי, שם עבדתי במשך 36 שנים.

"נסעתי כל יום עם הרכבת מהבית למשרד בושינגטון, אנשים כינוי אותי אמטרק ג'ו, כי נסעתי כל יום בקו אמטרק, מדלוואר עבדתי יחד עם הנשיא לשעבר ברק אובמה, ונבחרתי כסגן הנשיא, ב-2020 נבחרתי לנשיא ארה"ב".

עוד כתב במכתב:

"אני גר כיום בבית הלבן, עם אשתי, ד"ר ג'יל ביידן, היא היתה מורה מעל 30 שנה. ועדיין מלמדת אנגלית וכתיבה עד היום. ועוזרת היום גם למשפחות אנשי צבא, פעילה בחינוך ובמלחמה נגד מחלת הסרטן.

"לפני 200 שנה משפחות שגרו בבית הלבן ועבדו במקום הגיעו מכל האזורים בארה"ב, מפלגות שונות, ואידאולוגיה שונה, אבל כולם היו עם מטרה אחת. הם כולם אזרחי אמריקה, לשרת את העם האמריקאי, כי לכך הם נבחרו, בכל חדר בבית הלבן ניתן לראות את ההיסטוריה מדור לדור.

"בבית הלבן בחדר האורחים אני יכול לארח סעודות לאורחים, יש מקום להכיל עד 140 אורחים לארוחת ערב. אני מאוד אוהב גלידה עם שוקולד צ'יפס. יש לנו כלב שגר איתנו, גם חתול גר איתנו שאוהב לרוץ על הדשא, ברחבת הדשא אנו מקבלים את כל סוגי האורחים בחגים בארה'"ב".

לסיום כתב לנערה:

"אני מודה לך שוב על המכתב אולי יום אחד תיבחרי לנשיאה ותתגוררי בבית הלבן, עד אז תזכרי ללמוד, תשארי מעורבת בדברים שמעניינים אותך, ותהיי טובה לאחרים".

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

חדשות יהדות

מחכים לחטופים: "אני סובלת כל רגע בשקט, כי אני יודעת שהכאב שלך גדול משלי"

חדשות יהדות

עדויות חדשות משבי חמאס: "התייחסו אליהן כמשרתות"

חדשות יהדות

בני משפחות החטופים שחזרו: "מפחדת שהוא ייעלם אם אעצום את העיניים לרגע"

חדשות יהדות

אמה של החטופה ששוחררה: "השתמשה בשבי בהרבה מאוד כלים שהיהדות מקנה"

חדשות יהדות

החטופה שיצאה לחירות: "מודה לבורא עולם על הנס הגדול של השחרור שלי"

חדשות יהדות

הרב זילברשטיין בפסיקה: "אין אחד שפטור מלברך שהחיינו על החזרת החטופים!"

חדשות יהדות

לא אכלו חמץ בפסח וצמו ביום כיפור: כך שמרו החטופות על יהדותן

חדשות יהדות

החטופה שבירכה הגומל: "ידעתי שהדבר היחידי שיכול להציל אותנו זה האמונה"

חדשות יהדות

שיחרור החטופה ששמרה שבת ואכלה כשר בשבי: "אגם בחרה להישאר נאמנה לערכיה ואמונתה"

חדשות יהדות

משפחתה של רומי גונן: "לא מפסיקים להודות לאלוקים בכל דקה של היום"

חדשות יהדות

הרבנית לחטופה שחזרה: "נועדת לתפקיד מיוחד"

חדשות יהדות

"סגירת מעגל אישית": הטייס שהחזיר את החטופות משתף בתחושותיו

חדשות יהדות

"השנה עצירת גשמים נוראה בעונותינו הרבים": זה מה שמבקש מאיתנו הרב מאזוז

חדשות יהדות

"קידוש השם גדול": אמה של החטופה שמבקשת שלא תשתחרר בשבת

חדשות יהדות

הרב יצחק זילברשטיין על החטופה: "את הגיהנום בעולם הזה היא עברה, אבל תפילות הרבים עזרו"

עוד מאמרי תוכן בנושא חדשות יהדות
X
  • © כל הזכויות שמורות