דברו איתנו
חדשות יהדות

מה ענה הנשיא ביידן לנערה יהודייה ששלחה לו מכתב?

"בצעירותי תיכננתי להיות אדריכל. אבל דבר אחד ידעתי, אני רוצה לעזור לאנשים ולעשות שינוי בעולם, אחרי שסיימתי לימודים התחלתי להיות מעורב בעניני הקהילה, ב-1972 נבחרתי לסנאט האמריקאי, שם עבדתי במשך 36 שנים"


27/02/24 | י"ח אדר א' התשפ"ד
מה ענה הנשיא ביידן לנערה יהודייה ששלחה לו מכתב?

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

מה הייתם עונים אילו הייתם מקבלים מכתב מאדם זר שהיה שואל אתכם מה הם תהתחביבים שלכם?

האם בכלל הייתם מגיבים למכתב?

מכתב כזה, בו נשאל מה הם תחביביו, קיבל הנשיא ביידן מנערה יהודייה חסידית מוויליאמסבורג. הנערה ביקשה גם לדעת על תהליכים שקורים בבית הלבן.

למרבה ההפתעה, הנשיא ענה לה! כך הוא כתב:

"תודה על המכתב. אני מאוד שמח תמיד לשמוע על הצעירים באמריקה שמתעניינים ואני שמח קצת לשתף ממני ומהבית הלבן.

"נולדתי בסקרנטון פנסילבניה, היו לי ימים קשים בזה שהייתי מגמגם והתגברתי על הקשיים דרך קריאה תמידית של שירים, בכיתה ג' המשפחה עברה תקופה קשה ועברנו לגור בדלוואר, כשאבא שלי קיבל עבודה חדשה כמוכר רכבים, אבא שלי לימד אותי לאהוב רכבים.

"בצעירותי תיכננתי להיות אדריכל. אבל דבר אחד ידעתי, אני רוצה לעזור לאנשים ולעשות שינוי בעולם, אחרי שסיימתי לימודים התחלתי להיות מעורב בעניני הקהילה, ב-1972 נבחרתי לסנאט האמריקאי, שם עבדתי במשך 36 שנים.

"נסעתי כל יום עם הרכבת מהבית למשרד בושינגטון, אנשים כינוי אותי אמטרק ג'ו, כי נסעתי כל יום בקו אמטרק, מדלוואר עבדתי יחד עם הנשיא לשעבר ברק אובמה, ונבחרתי כסגן הנשיא, ב-2020 נבחרתי לנשיא ארה"ב".

עוד כתב במכתב:

"אני גר כיום בבית הלבן, עם אשתי, ד"ר ג'יל ביידן, היא היתה מורה מעל 30 שנה. ועדיין מלמדת אנגלית וכתיבה עד היום. ועוזרת היום גם למשפחות אנשי צבא, פעילה בחינוך ובמלחמה נגד מחלת הסרטן.

"לפני 200 שנה משפחות שגרו בבית הלבן ועבדו במקום הגיעו מכל האזורים בארה"ב, מפלגות שונות, ואידאולוגיה שונה, אבל כולם היו עם מטרה אחת. הם כולם אזרחי אמריקה, לשרת את העם האמריקאי, כי לכך הם נבחרו, בכל חדר בבית הלבן ניתן לראות את ההיסטוריה מדור לדור.

"בבית הלבן בחדר האורחים אני יכול לארח סעודות לאורחים, יש מקום להכיל עד 140 אורחים לארוחת ערב. אני מאוד אוהב גלידה עם שוקולד צ'יפס. יש לנו כלב שגר איתנו, גם חתול גר איתנו שאוהב לרוץ על הדשא, ברחבת הדשא אנו מקבלים את כל סוגי האורחים בחגים בארה'"ב".

לסיום כתב לנערה:

"אני מודה לך שוב על המכתב אולי יום אחד תיבחרי לנשיאה ותתגוררי בבית הלבן, עד אז תזכרי ללמוד, תשארי מעורבת בדברים שמעניינים אותך, ותהיי טובה לאחרים".

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

חדשות יהדות

מרגש: נכד הרב הניח תפילין מהשואה

חדשות יהדות

צפו: המפגש המרגש בין הרב משה הלל הירש לבין הורי החטוף

חדשות יהדות

מרגש: התגלה מטבע מהתקופה של חורבן בית המקדש השני

חדשות יהדות

אין מים באיראן? זו הסיבה

חדשות יהדות

היהודים באוקראינה זועמים: "יום לאחר תשעה באב אנו חווים חורבן נוסף"

חדשות יהדות

אמו של החטוף ז"ל: ביום שבו הבן שלי נלקח כי הוא יהודי התחילו להתחבר לי חלקי הפאזל"

חדשות יהדות

ילדים רעבים בעזה? הרב שמואל אליהו עונה

חדשות יהדות

הרב שמואל אליהו במסר לחמינאי: "יש לנו מלאכים קדושים שעוזרים לנו"

חדשות יהדות

חבר הכנסת בנאום מרגש: "לא אתן יד להרס התורה"

חדשות יהדות

דעת הרבנים על הטבח בדרוזים: "כרתו איתנו ברית דמים"

חדשות יהדות

הרב פינטו לראש הממשלה: "הדגשת שהניצחון יבוא בסייעתא דשמיא וזה עורר גלים אדירים בעולם היהודי כולו"

חדשות יהדות

דחוף! העתירו תהילים לרפואה על הרב יעקב משה הלל

חדשות יהדות

הרב יגאל כהן לשורדת השבי: "את גיבורה"

חדשות יהדות

מנהיג הציבור הליטאי: זו הסיבה שהיה פחד בלחימה מול איראן

חדשות יהדות

עורך העיתון הבריטי: "אלוקים מקיים את הבטחותיו ושומר על עם ישראל"

עוד מאמרי תוכן בנושא חדשות יהדות
X
  • © כל הזכויות שמורות