הזמר שחוזר בתשובה: "בסוף כל נשמה רוצה לחזור למקור שלה"
"אני זמר ויוצר וכשנכתב לי שיר טוב אני מוריד את העט ובאותה שניה אני אומר: 'ואו, ריבונו של עולם, תודה. זה לא שלי'. אלו שירים שאתה מקבל אותם"

בראיון לערוץ 7 מספר נועם בנאי, בנו של מאיר בנאי ז"ל, שכיום הוא מוסיקאי בעצמו, על החיבור שלו לדת.
"אני לא רוצה להיות מורה או מחנך", הוא אומר. "אני זמר ויוצר וכשנכתב לי שיר טוב אני מוריד את העט ובאותה שניה אני אומר: 'ואו, ריבונו של עולם, תודה. זה לא שלי'. אלו שירים שאתה מקבל אותם. בכתיבת תכנים שיש בהם מסר אתה לא רוצה להיות מורה או מחנך, אלא אמן שמנסה לקחת את מה שאני לומד מהמקורות ולא כותב אותם כשיר, אלא משאיר אותם מאחור ומקווה שריבונו של עולם יוריד לי יצירה שתיגע באנשים שלא מכירים את דברי הקודש האלה, מתוך זה שהחומר נמצא אצלי במוח מאחורה".
על החברות השונות במדינה, הוא אומר:
"זה כאילו להיכנס בכל פעם לעולם אחר, ונורא עצוב שיש תחושה שכולם צריכים להיות כמוני, שאני נכון וכולם צריכים להיות כמוני.
"זה זורק אותי לחשוב על השבטים שהיינו פעם, יששכר שהיו לומדי תורה וזבולון שהיו יורדי ים כדי לפרנס אותם, לכל שבט היה אופי שונה ולא הייתה נקודה שבה כולם צריכים להיות אותו דבר. להיפך, וזה היופי. עצוב לי שכל שבט בעם ישראל רוצה שכולנו נהיה כמוהו, במקום לראות את היופי שבאחר. נורא חבל לי".
שיריו החדשים נובעים משיעורי תורה אליהם הוא הולך בקביעות:
"השיעורים האלה נותנים הרבה חומר למחשבה ולעיסוק רוחני בפנימיות והם הובילו אותי לכתוב הרבה שירים, למעשה את כל האלבום הקרוב".
בנאי משתף על תהליך התשובה שעשה אביו:
"הוא התחיל להתקרב אבל היה רגע שבו הוא ממש הושיב אותנו, אותי ואת אחותי נוגה, סביב השולחן ואמר שהוא החליט שמעכשיו הוא יחבוש כיפה וילבש ציצית וישמור שבת. זה היה רגע שאחריו אני זוכר את עצמי בוכה בפאניקה והיסטריה כי היה בזה משהו מבהיל מעצם השינוי. פתאום אבא שלך אומר שהוא רוצה להיות אחר".
בנאי הבן מגיש כי קידוש ומסורת תמיד היו בבית, ועם זאת - "זה תמיד היה אבל פתאום כשהוא נכנס לזה עד הסוף ומכריז שהוא מתמסר, היה בזה משהו מאוד מפחיד כילד. הפחד הזה התחלף מהר מאוד בסקרנות ורצון לשאול וללמוד מה אבא מצא שם.
"הוא לרגע אחד לא ניסה לכפות את זה עליי ועל אחותי. היה שם משהו שאומר 'אני רק צריך שהילדים שלי יקבלו אותי'. כשהוא לקח צעד אחורה זה נתן לי את ההזדמנות לגשת אליו ולהתקרב, וכך מהר מאוד זה התהפך לזה שאני רוצה ללמוד איתו גמרא, חסידות ועוד דברים רבים".
גם הוא מוצא עצמו כיום בתהליך חזקה בתשובה:
"לפני שבוע החלטתי שאני לוקח על עצמי עוד משהו ובעזרת ה' אני מקווה שכל פעם אוכל לקחת עוד מצווה ועוד מצווה. אני מרגיש שזו הדרך היחידה להיות קרוב לריבונו של עולם. יש משהו יפה ותמים ברצון להרגיש השפעה רוחנית, ולכן הדור התל אביבי הצעיר מגיע לבודהיזם ולהודו כי אין שם משהו מעשי אלא רק קבלה של הארה ותובנה יפה, אבל זה לא מחזיק מים. זה כמו קשר בזוגיות. רק לאהוב זה לא מספיק. דרושה גם מחויבות, לדאוג לבית, להיות נאמן לה'.
"בסוף כל נשמה רוצה לחזור למקור שלה. אנחנו בהתעוררות רוחנית שאני מקווה שהיא תוביל גם למעשה".
בנוסף, נתן בנאי ראיון לכאן מורשת וסיפר:
"הבית שלנו תמיד היה מסורתי. אני לומד תורה פעמיים בשבוע, מניח תפילין ומתפלל".
עוד הוסיף:
"חזרה בתשובה זה משהו שנמשך לכל החיים".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
הסטנדאפיסט מגלה: "ההתמודדויות של כולנו הן סוג של שליחות"
שחקן הכדורגל שחזר בתשובה: "לבנות בית על אדני התורה זה הדבר הכי טוב שיכול להיות"
עומר אדם על השבת: "מחזיר אותך לשורשים"
המפורסמות מתחזקות: "שמרתי שבת בעקבות הפרשת החלה שעשיתי"
שחקן הכדורגל שחזר בתשובה: "מעדיף שהילד שלי יהיה תלמיד חכם"
הזמר החסידי: "מה שקרה בשביעי באוקטובר גרם לאנשים להרגיש חזק את החלק אלוקה ממעל"
מנחה הטלוויזיה: "ככל שאתה נהיה יותר יהודי ולוקח על עצמך יותר - אתה חופשי יותר"
השחקן המפורסם: "ברגע שאנחנו מאבדים את הזהות שלנו, הכוח של עשו עולה"
הזמר המפורסם משתף: "אני כל יום בבית כנסת בשש בבוקר"
השחקן האמריקאי שמעלה לרשת תמונות כשהוא מניח תפילין: "להעניק ביטחון ואומץ לכל יהודי שצריך את זה"
הזמרת המפורסמת: "זה בדיוק הזמן שהעם צריך שירים על משיח"
אושיית הרשת: "יש משהו בתפילה שאני מרגיש ששומר עלי"
השף שתמיד התנגד לכשרות מכריז: "פותח שיפודייה כשרה בירושלים"
השחקן המפורסם מרגש: "אני בן של מלך שרוצה לחיות על פי ההיסטוריה"
המפורסמת משתפת: "הדת והרוחניות הצילו אותי"
- © כל הזכויות שמורות
