דברו איתנו
צדיקים

הרבי המסתורי של מעוכבי הזיווג ופרי הבטן. מי היה ר’ לייב ’בעל הייסורים’, הקבור בצפת?

על חייו ופעלו - רב הנסתר על הנגלה. גם בעיני אנשי דורו בעצמם נתפשה דמותו של ר' לייב כדמות אפופת מסתורין


03/08/19 | ב' אב התשע"ט
זיווג

בואו לגלות עוד תוכן חדש ומפתיע! התחברו לכל הפלטפורמות שלנו בתהילים בלחיצה כאן >>>​

מדי שנה, ביום ט"ו בחשוון, אלפי אנשים מהארץ ומהעולם נוהרים אל קברו של צדיק 'מסתורי' העונה לשם ר' לייב בעל הייסורים - שנפטר לפני כ-170 שנה וקבור בבית העלמין הצבאי בצפת. בכל צרה וצוקה שיש להם ליהודים, פונים הם אל הצדיק ומשתטחים על קברו בתחינה לישועה.


במשך רבות בשנים נפקדו יהודים בזרע קודש של קיימא ובזיווג הגון, לאחר שפקדו את הקבר בימים המסוגלים לתפילה: ימי שישי אחר חצות, ערב ראש חודש שחל ביום שישי וט"ו בחשוון – הלא הוא יום פטירת הצדיק (יארצייט).


איכה נולד מנהג זה של השתטחות על קבר הצדיק – איש אינו יודע, וגם על חייו ופעלו - רב הנסתר על הנגלה. על פי המקורות, גם בעיני אנשי דורו בעצמם נתפשה דמותו של ר' לייב כדמות אפופת מסתורין, ואף על פי שדמותו נחקרה על ידי חוקרים בני זמננו במטרה לפענח ולו קצה חוט – מדוע נקרא כפי שנקרא, ואילו ייסורים היו מנת חלקו – עד ש'זכה' לכינוי כה משמעותי – אך לשווא.


למעט פרטים אחדים שהצליחו לשער אודותיו, אף לא אחד מן החוקרים יכול היה לתרץ מי בדיוק היה ר' לייב, מדוע דבק בו הכינוי 'בעל הייסורים' ומה הייתה התקופה המדויקת שבה חי.


ר' שלום גפנר, חוקר ומחבר הספר 'אור הגליל' – על צדיקים וגדולי תורה שהתגוררו בעבר בגליל, מספר בספרו כי ר' לייב בעל הייסורים היה "איש גדול בתורה וירא אלוקים מרבים, שבסוף ימיו נסע לעיר הקודש צפת ת"ו ונפטר שמה זקן ושבע ימים. הוא ציווה לפני מותו שכל מי שיהיה לו עת צרה ר"ל, ישתטח על קברו ויעזרהו, וכן עושים עד היום".


קברו ממוקם בבית העלמין הצבאי של צפת, בחלקו הצפוני, בסוף גרם מדרגות ארוך. על מצבתו של הצדיק נכתב: "פה נטמן הרב ר' לייב מחברון בעל הייסורים. נפטר בט"ו חשוון תקצ"ז".


מעשה נוגע ללב במיוחד שמיוחס לו הוא על אברך שהיה שרוי בצער עמוק מאוד, ואיש מבני קהילתו לא הצליח להפיג צערו. באותה תקופה, מונה ר' לייב להדריך ולחזק את רוחם של אברכים צעירים באותו מחוז, מטעמו של בעל התניא.


באחד החיזוקים שהעביר ר' לייב לאברך אחר במכתב, ראה לנכון להזכיר את אותו אברך השרוי בצער והסביר כמה חשוב הוא לקרבו ולהפיג צערו, כדי שיהא זה אות ומופת לאחרים. למען יראו – וייראו. כשנודע הדבר למיודענו האברך, הוא ניגש אל ר' לייב ופרץ בבכי - מרוב התרגשות על דאגתו וחיבתו של ר' לייב אליו. ור' לייב מצדו חיבקו ואמר: "זה מה שמלמד אותנו רבנו, וזה המופת האמיתית. לעשות בן אדם מחתיכות של עץ".

 

עשרות אלפי אומרי תהילים יתפללו עליך (או על יקירך) לזיווג הגון ולחתונה עוד השנה! 
לפרטים הקליקו כאן.
  

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

צדיקים

נזדכך בייסורים וקיבלם באהבה – מה זה מלמד אותנו על אמונה?

צדיקים

הבחור סולק פעמיים מהישיבה - מה גילה בו החזון איש?

צדיקים

מה הייתם מוכנים לשלם כדי לא לוותר על התורה?

צדיקים

איך חיסכון של אשת חיל אחת הפך לספרייה שלמה של תורה?

צדיקים

97 שנה אחרי הנס: מה קרה כשהבן חזר למקום שבו הודה אביו על הצלתו?

צדיקים

כמה כסף יש בכרטיסים שקיבל במתנה? התשובה חיכתה לו בקופה

צדיקים

התעלומה נפתרה: הנה איפה באמת קבור רש"י

צדיקים

מה הפך את רבי חיים עוזר גרודזינסקי לאביהם של כל יהודי הדור?

צדיקים

חלמה על חייל שמעולם לא פגשה – איך זה קשור ללידת בנה?

צדיקים

12 רגעים מחיי האר"י הקדוש שמראים מה זו השגחה פרטית

צדיקים

המחסן שלו נשרף מול העיניים, אבל הוא סירב להציל אותו

צדיקים

הוא זעק ליד קבר רחל, ובאותה שעה ממש נעצרה הגזרה

צדיקים

למה אורח בחופה הוריד את כל העגילים בו ברגע?

צדיקים

למה האדמו"ר מויז'ניץ שתק רבע שעה בבית מנהל הבנק?

צדיקים

באמצע עבודות הבנייה הכול נעצר בבת אחת - מה קרה בקרעסטיר?

עוד מאמרי תוכן בנושא צדיקים
X
  • © כל הזכויות שמורות