בריאות

אוהבים צ'יפס? יכול להיות שהוא עלול לגרום לכם לדיכאון

מי לא אוהב צ'יפס? מחקר חדש ומפתיע שנערך ביפן מצא קשר בין צריכת הפחמימה המנחמת לבין עלייה ברמת הדיכאון והחרדה


30/04/23 | ט' אייר התשפ"ג
אוהבים צ'יפס? יכול להיות שהוא עלול לגרום לכם לדיכאון

עוד לא מחוברים לכל מה שיש לנו להציע? הצטרפו לכל הטוב שהכנו לכם ותישארו תמיד מחוברים! הקליקו כאן עכשיו >>>

בסין חוקרים מהעיר האנגג'ואו החליטו לבדוק את ההשפעות של הצ'יפס על בני אדם.

באופן מפתיע, הם לא בדקו את האופן בו המזון הזה מזיק לגוף האדם, אלא כיצד הוא מזיק לנפש.

ידוע הרי שצ'יפס מחשב מזון עתיר שומן ועלול לגרום להשמנה ולבעיות בריאותיות.

המחקר החדש נערך מעט יותר מ-11 שנים ובחן 140,728 אנשים. לפי המחקר התגלה כי צריכת צ'יפס תכופה עלולה לגרום לדיכאון ולחרדה, ולהעלות את סיכויים ב-12% (חרדה), ו-7% (דיכאון). החשופים לבעיות אלו הם בעיקר גברים צעירים.

למחקר היו כמובן תגובות רבות.

פרופסור וולטר ווילט מאוניברסיטת הרווארד אמר:

"ההשפעות הבריאותיות של מזון מטוגן יהיו תלויות במידה רבה באיזה מזון מטוגן ובאיזה סוג שומן משמש לטיגון, תפוחי אדמה מהווים השפעה על מצב הרוח מכיוון שהם יכולים לגרום לעליות גדולות ברמת הסוכר בדם ולאחר מכן לתגובות הורמונליות לעליות אלו". ואולם, הוא טען כי צריך להיעשות מחקר מקיף יותר וכי מדובר כרגע בתוצאות ראשוניות.

דוקטור דיוויד כץ, מייסד עמותת True Health Initiative:

"המרכיב האנושי במחקר זה עשוי להצביע בדיוק על מה שהוא מתיימר: שצריכה גבוהה יותר של מזון מטוגן מגבירה את הסיכון לחרדה/דיכאון. עם זאת, המסלול הסיבתי יכול באותה מידה ללכת לכיוון השני: אנשים עם חרדה/דיכאון פונים ל'מזון מנחם' בתדירות גוברת עבור תחושה מסוימת של הקלה ונחמה".

 

מחפשים סגולה מיוחדת לרפואה? מה שאתם צריכים נמצא בלחיצה כאן >>>

עוד מאמרי תוכן בנושא בריאות
X
  • © כל הזכויות שמורות