דברו איתנו
מפורסמים

מסקרן: מדוע הגיע הרב לקחת חלק ממחלתו של העשיר?

"השתומם העשיר ושאל: 'מי כאן חולה?' והשיב לו הרב בקול נחרץ: 'אתה'. אמר לו העשיר: 'אינני חולה, ברוך השם אני חש בטוב'"


14/08/23 | כ"ז אב התשפ"ג
מסקרן: מדוע הגיע הרב לקחת חלק ממחלתו של העשיר?

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

הזמר המתחזק קובי פרץ ידוע בפוסטים המחזקים שהוא מעלה מדי סופי שבוע.

הפעם, הוא החליט לחזק את עוקביו לגבי נתינת צדקה:

"אמרו חז"ל: בכוח מצוות צדקה לבטל מעל האדם כל מיני גזרות קשות ורעות ואף להצילו ממוות. מפני שאדם המסייע מכספו לאחיו העניים ונותן להם 'צדקה' בעין טובה, הרי זה בבחינת 'כופר נפש' עבורו".

פרץ עובר לספר סיפור הממחיש את העניין:

"מסופר על הגאון רבי מאיר שפירא מלובלין זצ"ל, שפעם נכנס לביתו של עשיר קמצן להתרימו עבור יתומים ואלמנות. מיד כשראה העשיר את הרב, הבין מיד את מטרת בואו, ולכן אמר: 'כבוד הרב, טעית בכתובת! אינני נותן כספים לצדקה!'. אמר לו הרב שפירא: 'אתה הוא הטועה! לא באתי לבקש כסף, אלא באתי לבקר חולה'. השתומם העשיר ושאל: 'מי כאן חולה?' והשיב לו הרב בקול נחרץ: 'אתה'. אמר לו העשיר: 'אינני חולה, ברוך השם אני חש בטוב'.

"חייך הרב ואמר לו: 'שלמה המלך ע״ה אומר: 'יש רעה חולה ראיתי תחת השמש, עושר שמור לבעליו לרעתו. ואתה אומר שאינך חולה?!'. אמר הגביר: אכן, רעיון נאה אמר כבוד הרב, אך הרי לא הרחק מכאן שוכן 'בית חולים', ובו חולים רבים שניתן לבקרם, ולקיים בהם מצות 'ביקור חולים', מדוע דווקא אותי בא הרב לבקר?'. ענה לו הרב: 'פשוט מאוד! חז"ל לימדו אותנו כי המבקר את החולה נוטל אחד חלקי ששים מחוליו. לכן אם אבקר חולה בקדחת, למשל, מה יצא לי מכך? מעט מן הקדחת שלו? אבל מן 'המחלה' שלך, העושר  - אשמח לקבל אחד חלקי 60, בכדי לעזור ליתומים ואלמנות, ועל כן באתי לבקר דווקא אותך!'. מיד הבין העשיר את דברי הרב ותרם לצדקה! ולכן בירך אותו הרב שבזכות הנתינה הזו יזכה לברכה והצלחה בכל מעשי ידיו!

"יהי רצון שבזכות מצות צדקה נזכה ויקויים בנו דברי הנביא ישעיה: 'כה אמר ה' שמרו משפט ועשו צדקה כי קרובה ישועתי לבוא וצדקתי להגלות'", אומר פרץ ומסיים באיחול: "שנזכה במהרה לגאולה שלימה ברחמים אמן!".

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

מפורסמים

כוכב הילדים מתקרב לדת: "יש לנו אחריות לדורות הבאים"

מפורסמים

השחקן ההוליוודי: "זו הדרך שלי לדבר עם אלוקים"

מפורסמים

כוכב הרשת מתרגש: "מאדם חילוני ואנטי דתי זכיתי לראות את האור"

מפורסמים

השחקנים שמתחזקים: "כשקיבלתי עלי את המצווה, לא ידעתי עד כמה קשוח זה יהיה במקצוע שלנו"

מפורסמים

השחקן בעקבות החזרת החטופים: "השנה יש לנו הזדמנות לתקן"

מפורסמים

אמו של החטוף ז"ל: "עלינו לתת דוגמה אישית של אחדות"

מפורסמים

הידוענית מודה בפה מלא: "אם אין לנו לומדי תורה שמתפללים לקב"ה אין לנו עם"

מפורסמים

הזמר המפורסם: "עלינו להתחזק באמונת חכמים ועל ידי כך נזכה לישועה ולגאולה שלימה"

מפורסמים

הידוענים משתפים על ההכנות ליום כיפור: "היום האהוב עלי בשנה"

מפורסמים

מנחת החדשות: "הרגעים במהלך היום כשאני מתפללת, הם הרגעים שאני מתחברת לקדוש ברוך הוא וזוכה לאיפוס"

מפורסמים

הזמר בציון הרבי מלובביץ': "העובדה שאנחנו עדיין כאן אומרת הרבה על העם שלנו"

מפורסמים

הידוענים מתחזקים: "רוצים למחוק אותי כי אני יהודי? אני אהיה סופר-יהודי"

מפורסמים

המפורסמים שמתחזקים ביהדות: לא רציתי ללבוש שחור או להיות עם שטריימל, אבל בסוף פגשתי אנשים מהממים"

מפורסמים

כוכבת הרשת: "עם קידושין זה הופך לבית יהודי עם יסוד יציב וברכה מלמעלה"

מפורסמים

הזמר שחזר בתשובה: "בזכות האמונה התמימה בחכמי ישראל עושה הקב"ה ניסים ונפלאות"

עוד מאמרי תוכן בנושא מפורסמים
X
  • © כל הזכויות שמורות