"הפכת לרבנית? מתלבשת כמו חרדית?": מה ענתה על כך המגישה המתחזקת?
"כל מה שאנחנו נדרשים אליו, הוא דיבור טוב, מאמין, גם כלפי עצמנו. אין הדבר אומר לשבת בחיבוק ידיים ולהזניח את העשייה, אלא לשלב לצד החומר גם את הרוח"

המנחה מגי טביבי ממשיכה להראות כי היא מתחזקת ביהדות, וגם הפעם העלתה פוסט שקשטר לפרשת השבוע אותה קראנו השבת. מה הפעם היא לומדת מהפרשה? כך היא כותבת:
"פרשת חקת. מזוית אחרת.
הסוף קרב. ארבעים השנים שנגזרו על בני ישראל במדבר - קרובות מתמיד אל קצן. בפרשה אנחנו כבר נכנסים לשנת הנדודים האחרונה של העם אל הארץ המובטחת. בדיוק בשנה הזאת אחותו של משה, מרים, הולכת לעולמה ועל העם יורד מחסור גדול במים. הם מתלוננים שוב ודורשים ממשה ואהרון מענה למצוקה. האל מורה למשה לקחת את המטה שבידיו (אותו מטה שליווה אותו מאז יציאת מצרים), לגשת אל הסלע שלצד מחנה ישראל ולדבר אליו עד שיצאו ממנו מים. משה אכן לוקח את המטה, אך במקום לדבר אל הסלע הוא מכה אותו שתי מכות נמרצות. מן הסלע פרצו אמנם מים רבים שהשקו את העדה, אבל משה נענש ונגזר עליו שלא להיכנס לארץ שכל כך חלם עליה.
בדיוק כאן נשאלת השאלה למה משה נענש? התשובה פשוטה. ה׳ ביקש ממשה לדבר אל הסלע ולא להכות אותו, ולכן ניתן העונש על שהמרה את פיו.
אם כך נשאלת כאן עוד שאלה. אם ה׳ החליט כבר להעניש את משה, למה הביא עליו עונש כזה חמור למות במדבר? קשה להבין את גודל החטא ואת עוצמת העונש…
מסתבר שהתשובה לשאלה הזאת עמוקה יותר. המטה שהיה בידיו של משה, היה סמל המנהיגות שלו. אם נחזור אחורה בציר הזמן, ניתן יהיה לראות שהמטה הזה שימש את משה מול מלך פרעה, בקריעת ים סוף ואפילו במלחמות שאחרי היציאה ממצרים. המטה ביטא כוח, משה שלט בקיים באמצעות אותות ומופתים שביצע ע״י המטה. 40 שנה אחרי - הפעם מצווה אלוהים את משה לקחת את המטה ורק לדבר אל הסלע.
לדבר!
הציווי הזה מראה על עלייה נוספת בדרגת המנהיגות שמשה נדרש אליה ״מעשייה - לדיבור״. כלומר, כשמשה השתמש עד כה במטה הוא ביצע פעולה פיזית שחוללה את השינוי. הפעם אלוקים לא רצה שמשה יעשה דבר אלא רק ידבר אל הסלע. הדיבור מבטא שלב חדש. שלב האמונה. להאמין שמתוך המילים יגיע השינוי. משלא הקשיב משה, נענש בצורה שנענש.
אז מה המסר הגדול מכל זה?
הסלע המדובר הוא משל למציאות שלנו שעשויה להיות אטומה אלינו. ולפעמים כדי להצליח לחולל בה שינוי, כל מה שאנחנו נדרשים אליו, הוא דיבור טוב, מאמין, גם כלפי עצמנו. אין הדבר אומר לשבת בחיבוק ידיים ולהזניח את העשייה, אלא לשלב לצד החומר גם את הרוח.
מילים טובות הן כוח הקסם".
בסיום הפוסט אחד מהגולשים כתב לה:
"הפכת לרבנית? מתלבשת כמו חרדית? מוריד ממך, מאוד לא מכובד".
"לא ידעתי שלבוש צנוע מוריד מערכו של אדם", הגביה טביבי, "צר לי על התפיסה העקומה הזו".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
הידוענים מתחזקים: "רוצים למחוק אותי כי אני יהודי? אני אהיה סופר-יהודי"
המפורסמים שמתחזקים ביהדות: לא רציתי ללבוש שחור או להיות עם שטריימל, אבל בסוף פגשתי אנשים מהממים"
כוכבת הרשת: "עם קידושין זה הופך לבית יהודי עם יסוד יציב וברכה מלמעלה"
הזמר שחזר בתשובה: "בזכות האמונה התמימה בחכמי ישראל עושה הקב"ה ניסים ונפלאות"
"המצוות של השם הן מצוות יפהפיות"
השחקן שמחבר בין המגזרים: "אם התורה היא חייך - שב ולמד"
המפורסמים משתפים: "מקווים שכל עם ישראל ימצא את החיבור שלו ליהדות"
המפורסמת שתלשו לה מזוזה מפתח הבית: "גרמו לי לתלות אחת גדולה יותר"
המפורסמים מחזקים: "אנחנו יכולים לשנות את כל המציאות לטובה"
"חמש פעמים פגשתי את מלאך המוות בחיים שלי"
הזמרים מרגשים: "אם אתה חי פה, אתה לא יכול לחשוב שאין בורא לעולם"
"כשיבוא המשיח - אתה תודיע על כך ברדיו"
הידוען מתרגש: "הרגשתי כמה אלוקים גדול ויכול לעשות לנו נס!"
הזמרים מחזקים את האמונה: "תמיד האמנתי באלוקים"
המפורסמים מבקשים: "בנייה של בית המקדש שבינינו"
- © כל הזכויות שמורות