המפורסמים בוכים על ההרוגים: "איך נקום? אלוקים תשמור עליהם"

"אין נשימה, הגוף משותק, הפה יבש, לא מצליח לדבר, העיניים נשרפות - אלוקים תשמור עליהם, תרחם על המשפחות, הסכין בנשמה מסתובבת שוב ושוב, איך נקום? איך נמשיך?".
כך מתחיל את הפוסט הכואב שלו הידוען אלירז שדה בעקבות הידיעות הרבות שמגיעות לצער הלב לאחרונה על חיילים שמצאו את מותם בשדה הקרב.
"במותם ציוו לנו לשרוף את עזה, השכול שלנו דורש נקמה. לשבור את עזה מהאוויר, להשתמש בשבויים, לפני פתיחת כל זיג, לפני שלוחמינו נכנסים, במלחמה אין חוקים, וזאת מלחמה על הבית. הלכנו בדרך פיוס, כמו ילדים טובים. לא רוצים? טייב, עכשיו אין רחמים, אין אמריקה, אין עולם, חפים מפשע שיעלו על אוניות פליטים. הפחד של האויב זה האכזריות שלנו, והגיעה זמנה. אפילו שונאינו יורידו ראש כשנתחיל להיות אכזריים, לא הומניים, אכזריים".
השף חיים כהן כתב אף הוא:
"במהלך המלחמה הייתה לנו הזכות להגיע עם הפודטראק לגדוד 13 של גולני, פגשנו לוחמים צעירים שדיברו על האבידות הקשות מ- 7 באוקטובר עם עצב גדול בעיניים על חברים שנפלו", כתב כהן. "באותה נשימה עצובה שמענו וראינו את הנחישות להיכנס לעזה ולהילחם על הבית שלנו. ילדים כל כך צעירים. פגשנו גם בוגרים של שנים של הגדוד, שבלי תיאום מוקדם באו לערב הזה כדי לתמוך בצעירים ולהביא איתם גם דגלים מהעבר שהיו אצלם למזכרת, זאת כדי להחיות את סמלי המורשת שאבדו ב-7 באוקטובר. על הכל ניצח תומר גרינברג המג"ד הנערץ, בענווה שרק גיבורים גדולים ניחנים בה. באותו הרגע הסתכלתי עליו ועל החיילים שלו וחשבתי 'איזה מזל יש למדינה הזאת שיש לה אנשים כאלה, כמו הבנים האלה, כמו הבחור הזה. 'מבצעית יש רק אחת!'".
"משפחת ביבס עדיין בשבי. היום אנחנו מדליקים את הנר הרביעי של חנוכה, אחד החגים הכי משפחתיים של העם היהודי, והם עדיין שם. לפני כמה שבועות סיפרו לי שהם מחוברים אליי. כל כך התרגשתי ורציתי להודות להם, אבל הם עדיין שם. אז הערב מול החנוכייה אני מבקשת שמשפחת ביבס תחזור הביתה בריאה ושלמה, יחד עם כל החטופים שלנו, ושאוכל לפגוש אותם בחצר ביתם ולנגן כל שיר שיבקשו, אמן".
עוד הוסיפה: "נסענו לבקר את הגיבורים שניצלו מהנובה במתחם מושלם בקיסריה. כמה יופי, כמה אור, כמה נשמה. איזה לבבות נדירים אתם. מחכה לחזור כבר. תשמרו על הלב שלכם".
כשנסעה לבקר בבסיסי צה"ל, כתבה:
"אני אוהבת את העם שלי. הפצוע, המדמם, החזק, האופטימי, השבור והמאוחד, המתפלל, הכועס והמחבק. אני אוהבת את עם ישראל".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
הידוענית משתפת: "אחרי שאת עושה הדרכת כלה, את מבינה את המשמעות של הדבר"
"תמשיך להתחזק ולעשות קידוש השם בעולם הספורט": סיפורו המרגש של שחקן הכדורסל הבינלאומי שהתגייר וחזר בתשובה שלמה
הזמרת שמתקרבת ליהדות: "כמעט הגעתי להודו, ובסוף מצאתי את עצמי באומן"
הידוענית מכריזה: "בא לי שכל גברי ישראל יקומו בבוקר ויניחו תפילין וידברו עם היוצר שלהם"
השחקן שהתחזק: "מגדיר את עצמי בן אדם דתי"
השחקן מתרגש: "זכיתי לראות את ההשגחה בלייב"
הזמר ששר בבית הלבן: "לקחתי את הגמרא שלי והתחלתי ללמוד"
מלכת היופי לשעבר: "שבת היא הרגע שבו אני עוצרת הכול"
הסטדנאפיסט שעבר מוות קליני: "זה להציץ לעולם הבא"
הסטנדאפיסט מגלה: "ההתמודדויות של כולנו הן סוג של שליחות"
שחקן הכדורגל שחזר בתשובה: "לבנות בית על אדני התורה זה הדבר הכי טוב שיכול להיות"
עומר אדם על השבת: "מחזיר אותך לשורשים"
המפורסמות מתחזקות: "שמרתי שבת בעקבות הפרשת החלה שעשיתי"
שחקן הכדורגל שחזר בתשובה: "מעדיף שהילד שלי יהיה תלמיד חכם"
הזמר החסידי: "מה שקרה בשביעי באוקטובר גרם לאנשים להרגיש חזק את החלק אלוקה ממעל"
- © כל הזכויות שמורות
