הזמר שמייחל: "אז נשיר כולנו בקול ואור גדול: 'הקדוש ברוך הוא, אנחנו אוהבים אותך'"
"אנו צריכים ללמוד מכאן דרך אמונה בחיים, לפקוח עיניים עיוורות - לדעת שכל מה שעובר עלינו בכל עת, בסוף נגלה שהכל לטובה, ואחרי החושך שנראה כעת בענינו נגלה את האור הגדול של בורא עולם - כמה טוב השם שדואג לבניו בכל עת"

הזמר קובי פרץ מאד מתחזק בשנים האחרונות. הוא החל בנוהג יפה להעלות דבר תורה שקשור לפרשות השבוע.
על הפסוק מפרשת עקב: "וידעת עם לבבך, כי כאשר ייסר איש את בנו, ה' אלוקיך מייסרך", הוא אומר כך:
"לפעמים באים על האדם כל מיני יסורים, והאדם חושב ומתלונן: 'למה אירע לי כך? למה קרה לי הצער הזה...?' ואינו מבין, אולם כעבור זמן הוא מגלה שהקב"ה מסדר ומסובב את הכל לטובתו ולהצלחתו. כמו כל אבא שדואג לבניו האהובים. אמנם, לא תמיד זוכה האדם בשעת מעשה להבין את כוונותיו ואת פשר מעשיו של אבא שבשמיים, אך בסוף יראה האדם שהכל היה לטובתו, ויראה עד כמה גדולה האהבה של השם יתברך שדואג לבניו, וכל מה שעושה ה' - הכל לטובה".
כאן עובר פרץ לספר סיפור על האדמו”ר מטאהש זצ”ל:
"פעם הגיע לפניו עני בערב חג הפסח לקבל את ברכתו. המתין העני במשך חצי שעה, ועדיין לא הגיע תורו להיכנס אל הרבי. לפתע הגיע חסיד עשיר, ותוך דקות ספורות הוכנס לחדרו של הרבי. התמרמר העני ואמר בליבו: 'באתי הנה כי סמכתי שכאן מתנהלים הדברים בדרך האמת, אך רואה אני שגם כאן נושאים פנים לכסף... וכי מחמת שעני אנכי וגווע ברעב, אפשר לזלזל בכבודי?'
"אך האמת, שאותו עני לא ידע, הייתה כזו: הרבי ידע על מצבו הקשה של אותו עני שמחכה בחוץ... וחפץ לסייע לו בעזרה כספית לחג, אך כבר חילק את כל הכסף אשר היה ברשותו. ולכן אילו היה מכניס את העני בתורו, לפני העשיר, היה העני יוצא בידיים ריקות. על כן הכניס האדמו"ר את העשיר תחילה. העשיר נתן לרבי מעטפה ובה כסף רב, והרבי ברכו ברכות נאמנות, ויצא העשיר שמח טוב לב. אחר כך נכנס העני לחדר, והרבי נתן לו את המעטפה עם הכסף - מבלי שפתחה כלל - וברכו ברכות נאמנות. ויצא העני שמח וטוב לב.
"והנה כשיצא מבית הרב, פתח העני את המעטפה, וכמה רבה הייתה שמחתו לגלות את הסכום הנכבד, בו יוכל לעשות קניות לכבוד החג מתוך שפע גדול. רק אז הבין העני כמה היה שווה לו לחכות ולהמתין בכדי להיכנס לרב - רק לאחר כניסתו של העשיר, וכל העיכוב היה רק לטובתו".
וכאן מסיים פרץ את המסר המחזק במילים אלו:
"אנו צריכים ללמוד מכאן דרך אמונה בחיים, לפקוח עיניים עיוורות - לדעת שכל מה שעובר עלינו בכל עת, בסוף נגלה שהכל לטובה, ואחרי החושך שנראה כעת בענינו נגלה את האור הגדול של בורא עולם - כמה טוב השם שדואג לבניו בכל עת ובכל שעה. ואז נשיר כולנו בקול ואור גדול: 'הקדוש ברוך הוא, אנחנו אוהבים אותך'".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
המפורסמים שמתחזקים ביהדות: לא רציתי ללבוש שחור או להיות עם שטריימל, אבל בסוף פגשתי אנשים מהממים"
כוכבת הרשת: "עם קידושין זה הופך לבית יהודי עם יסוד יציב וברכה מלמעלה"
הזמר שחזר בתשובה: "בזכות האמונה התמימה בחכמי ישראל עושה הקב"ה ניסים ונפלאות"
"המצוות של השם הן מצוות יפהפיות"
השחקן שמחבר בין המגזרים: "אם התורה היא חייך - שב ולמד"
המפורסמים משתפים: "מקווים שכל עם ישראל ימצא את החיבור שלו ליהדות"
המפורסמת שתלשו לה מזוזה מפתח הבית: "גרמו לי לתלות אחת גדולה יותר"
המפורסמים מחזקים: "אנחנו יכולים לשנות את כל המציאות לטובה"
"חמש פעמים פגשתי את מלאך המוות בחיים שלי"
הזמרים מרגשים: "אם אתה חי פה, אתה לא יכול לחשוב שאין בורא לעולם"
"כשיבוא המשיח - אתה תודיע על כך ברדיו"
הידוען מתרגש: "הרגשתי כמה אלוקים גדול ויכול לעשות לנו נס!"
הזמרים מחזקים את האמונה: "תמיד האמנתי באלוקים"
המפורסמים מבקשים: "בנייה של בית המקדש שבינינו"
הזמרים בקריאה לאחר תשעה באב: "עיקר העבודה זה 'ואהבת'"
- © כל הזכויות שמורות