בריאות

רימון, לא רק בראש השנה

סגולותיו של הרימון נחקרות כבר שנים רבות והממצאים חד משמעיים: רימון מסייע להחלמה ולשמירה על הבריאות


20/11/19 | כ"ב חשון התש"פ
רימון

עוד לא מחוברים לכל מה שיש לנו להציע? הצטרפו לכל הטוב שהכנו לכם ותישארו תמיד מחוברים! הקליקו כאן עכשיו >>>

היה זה הרמב"ם אשר כתב כי קליפת הרימון עוצרת דימומים, ומיץ הרימון מסייע בעצירת שלשולים. מחקרים מן השנים האחרונות מגלים מה שידוע מזה דורות, כי לרימון סגולות רבות המסייעות להחלמה ולשמירה על הבריאות.

פרי הרימון מכיל ויטמינים, מינרלים ורכיבים נוספים התורמים לבריאותינו:

ויטמין C

פרי הרימון מכיל כמות גדולה של ויטמין C, עשרה מילגרם, שהם 12% מן הצריכה היומית המומלצת.
ויטמין C מסייע לספיגת הברזל ובכך מסייע למניעת אנמיה.
ויטמין C מסייע לתפקוד מערכת החיסון וידוע כמפחית את הסיכון להתפתחות מחלות לב והופעת שבץ מוחי. ויטמין C אף נקשר להאטת תהליכי ההזדקנות ולריפוי פצעים - משום שהוא מסייע ליצירת הקולגן, חלבון ברקמות החיבור המשמש לריפוי פצעים.

ויטמין E

ב-100 גרם רימון יש 0.6 מ"ג ויטמין E, שהם 4% מן הצריכה היומית המומלצת.
ויטמין E הוא אנטי אוקסידנט המסייע להפחתת סיכון להתפתחות מחלת לב.

ויטמין B6

ב-100 גרם רימון יש 5% מן הצריכה היומית המומלצת של ויטימני ה-B.
ויטמין זה נמצאו קשורים לפעילותה התקנית של מערכת העצבים ולפירוק שומנים וחלבונים.
 

ויטמין B9 (חומצה פולית)

ב-100 גרם רימון יש 38 מק"ג, שהם 10% מן הצריכה היומית המומלצת של ויטמין B9.

ויטמין זה מסייע למנוע מומים מולדים וחשוב מאוד לנשים בגיל הפריון. 

נמצא כי ויטמין זה מסיע בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם, ומחזק את העצם.

ויטמין K

ב-100 גרם רימון יש 16 מק"ג ויטמין K, שהם  16% מן הצריכה היומית המומלצת של ויטמין K.

ויטמין K חשוב לתפקידי קרישת הדם שלנו ונמצא קשור לחוזק העצם.

אשלגן

ב-100 גרם רימון יש 5% מהצריכה היומית המומלצת של אשלגן, החיוני לתפקוד כל התאים והרקמות בגוף.
 

אבץ

ב-100 גרם רימון יש 4% מהצריכה היומית המומלצת.

אבץ מסייע לפעילותה התקינה של מערכת החיסון ולהתפתחות העובר.

סיבים תזונתיים

ב-100 גרם רימון יש 4 גרם סיבים תזונתיים, שהם  14% מהצריכה היומית המומלצת.
סיבים תזונתיים מסייעים לפעילות מערכת העיכול ומורידים את רמת הכולסטרול והסוכר בדם. 

נוגדי חימצון

הרימון עשיר בנוגדי חימצון אשר נמצאו כמסייעים במניעת מחלת הסרטן ומחלות לב וכלי דם ובהאטת תהליך ההזדקנות. מחקר משנת 2008 מצא כי למיץ הרימון נוגדי החמצון העוצמתיים ביותר בהשוואה למשקאות אחרים.

מחקר אחר, אשר פורסם בשנת 2004, מצא כי מטופלים עם טרשת עורקים, אשר הקפידו על שתיית 50 מיליליטר מיץ רימונים ליום לאורך 3 שנים, נמצאה ירידה בהצטברות טרשת העורקים ובלחץ הדם.

מחקר אחר מצא כי שימוש במי פה המכילים רימונים במשך ארבעה שבועות,הוביל לירידה משמעותית במספר המזהמים בפה ובחלבון הגורם להיווצרות מחלות חניכיים, הודות לפעילות נוגדי החימצון שברימון, אשר עיכבו את היצמדותם של חיידקים שונים בפה.


למרות מעלותיו הרבות של הרימון, יש אנשים אשר הוא אינו מומלץ עבורם:

* מי שנמצא כי הם בסיכון לפתוח אבנים בכליות, צריכים להמנע מצריכת רימון אשר עשיר באוקסלט. 

* אנשים הצורכים תרופות שונות :סטטינים, תרופות להפחתת כולסטרול, תרופות המעכבות ACE וקומדין. מומלץ לחולים הצורכים תרופות להתייעץ עם רופא.

* חולי סכרת.

 

מחפשים סגולה מיוחדת לרפואה? מה שאתם צריכים נמצא בלחיצה כאן >>>

עוד מאמרי תוכן בנושא בריאות
X
  • © כל הזכויות שמורות