דברו איתנו
מפורסמים

הזמרים שחברו לאיחוד מרגש לכבוד היהדות: "אנחנו לכאורה נמצאים בשני עולמות די הפוכים"

"עברי מבקש לפתוח צוהר קטן לעולם גדול שדרכו הוא בוחר להתחבר לשורשים שלו, לעבר, לדברים שמעבר. וכשעברי ביקש ממני להביא משהו "יהודי" חזק ונוכח גם טקסטואלית וגם מוסיקאלית, הייתה לי התלבטות"


23/12/24 | כ"ב כסלו התשפ"ה
הזמרים שחברו לאיחוד מרגש לכבוד היהדות: "אנחנו לכאורה נמצאים בשני עולמות די הפוכים"

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

פוסט מפתיע נראה ברשת החברתית. את הפוסט כתב שי אברמסון - החזן הצבאי הראשי - ובו הוא משתף כי הזמר עברי לידר יצר איתו קשר על מנת שהוא יקליט שיר באלבום החדש שלו.

אברמסון התלבט לגבי מהות השיר, אך כשגילה שהטקסט יהודי ונעשה על מנת לחבר למקורות, הסכים לקחת חלק בפרוייקט המיוחד.

כך כתב אברמסון:

"לפני חצי שנה צילצל הטלפון ואני רואה על המסך 'עברי לידר'. המספר כבר היה שמור אצלי כי עברי עשה לי ג’סטה בתחילת המלחמה (בין הלוויות ופצועים ומשפחות שכולות), כשהתגייס למשימה שביקשתי, והיה לכמה שעות טכנאי הסאונד שהקליט איתי את התפילה לשלום חיילי צה”ל. (אז קודם תודה עברי, על זה).

"כשעניתי, אמר לי עברי שהוא רוצה שאקליט איתו שיר שסוגר את האלבום החדש שלו - 'מעבר'. הייתי קצת בהלם, כי לא באמת הבנתי מה לי ולאלבום של עברי. אנחנו לכאורה נמצאים בשני עולמות די הפוכים, רחוקים אחד מן השני. כששמעתי את אשר על ליבו, גם ליבי נפתח. הרגשתי שזכיתי: זכיתי לקחת חלק, זכיתי להיות חלק לא נפרד מאחרים ובעיקר זכיתי להכניס באלבום של עברי מסורת ישראל וקדושה מכיוון קצת אחר.

"זכיתי להנכיח טקסטים יהודיים. זכיתי לחבר למקורות. זכיתי להתחבר בעצמי לעצמי ולעברי ולקהל שלו, וגם על הדרך לצוות המדהים והמוכשר שמלווה אותו כבר שנים.

"עברי מדבר בשיר על כך שיש מעבר לכאן ועכשיו המון חוסר ודאות ופחד גדול. עברי מבקש לפתוח צוהר קטן לעולם גדול שדרכו הוא בוחר להתחבר לשורשים שלו, לעבר, לדברים שמעבר. וכשעברי ביקש ממני להביא משהו "יהודי" חזק ונוכח גם טקסטואלית וגם מוסיקאלית, הייתה לי התלבטות. ואז – ברגע אחד של מחשבה אצל עברי באולפן – התחבר לי לחן יפהפה (ללא פחות מאשר “שלוש עשרה עיקרי האמונה” של הרמב”ם) בהתאמה כמעט מושלמת למהלכים ההרמוניים של השיר של עברי. וכך, הגיעו מילות הפתיח והסיום של הפיוט הזה לאלבום ולשיר של עברי לידר. יִגְדַּל אֱלֹהִים חַי וְיִשְׁתַּבַּח, נִמְצָא וְאֵין עֵת אֶל מְצִיאוּתוֹ. מֵתִים יְחַיֶּה אֵל בְּרֹב חַסְדּוֹ, בָּרוּךְ עֲדֵי עַד שֵׁם תְּהִלָּתו".

מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב

מפורסמים

השחקן שלומי יפרח: "מאד מחובר לרב יגאל כהן"

מפורסמים

השחקן מגלה: "היחסים שלי עם הבורא שלי הם הדבר המרכזי ביותר בחיי"

מפורסמים

הזמר המפורסם בהצהרה: "אני בכלל אדם חרדי, האמונה מנהלת אותי"

מפורסמים

הזמרים שמתחזקים: "לפעמים צריך להחזיר למישהו למעלה ששומר עלינו"

מפורסמים

הידוענית משתפת: "אחרי שאת עושה הדרכת כלה, את מבינה את המשמעות של הדבר"

מפורסמים

"תמשיך להתחזק ולעשות קידוש השם בעולם הספורט": סיפורו המרגש של שחקן הכדורסל הבינלאומי שהתגייר וחזר בתשובה שלמה

מפורסמים

הזמרת שמתקרבת ליהדות: "כמעט הגעתי להודו, ובסוף מצאתי את עצמי באומן"

מפורסמים

הידוענית מכריזה: "בא לי שכל גברי ישראל יקומו בבוקר ויניחו תפילין וידברו עם היוצר שלהם"

מפורסמים

השחקן שהתחזק: "מגדיר את עצמי בן אדם דתי"

מפורסמים

השחקן מתרגש: "זכיתי לראות את ההשגחה בלייב"

מפורסמים

הזמר ששר בבית הלבן: "לקחתי את הגמרא שלי והתחלתי ללמוד"

מפורסמים

מלכת היופי לשעבר: "שבת היא הרגע שבו אני עוצרת הכול"

מפורסמים

הסטדנאפיסט שעבר מוות קליני: "זה להציץ לעולם הבא"

מפורסמים

הסטנדאפיסט מגלה: "ההתמודדויות של כולנו הן סוג של שליחות"

מפורסמים

שחקן הכדורגל שחזר בתשובה: "לבנות בית על אדני התורה זה הדבר הכי טוב שיכול להיות"

עוד מאמרי תוכן בנושא מפורסמים
X
  • © כל הזכויות שמורות