דברו איתנו
מתכונים לשבת

מלבי בסירופ מי ורדים כבר טעמתם הקיץ?

הקיץ כאן והבאנו לכם את המתכון לקינוח הכי קיצי ומרענן שאי פעם תאכלו


13/07/22 | י"ד תמוז התשפ"ב
מלבי בסירופ מי ורדים כבר טעמתם הקיץ?

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

רכיבים להכנת המלבי:

  • 4 כוסות חלב
  • 6 כוסות מים
  • 10 כפות קורנפלור
  • חצי כוס סוכר
  • 2 שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה קטנה מערבבים 2 כוסות מים וקורנפלור, ממשיכים לערבב עד שהקורנפלור נמס ומניחים בצד.
  2. בסיר גדול מבשלים על להבה נמוכה 4 כוסות מים, חלב, שמנת מתוקה וסוכר, ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד לרתיחה.
  3. מוסיפים את הקורנפלור ובוחשים היטב למניעת גושים. מסירים מהאש ומניחים לצינון.
  4. כשהמלבי התקרר מחלקים לכלים אישיים ומכניסים למקרר להתייצבות.

 

רכיבים להכנת סירופ מי ורדים:

  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כפית תמצית מי ורדים
  • טיפה צבע מאכל אדום
  • 1/2 כפית מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר מרתיחים מים וסוכר ומערבבים טוב, מנמיכים להבה וממשיכים בערבוב למשך 2-3 דקות, עד להסמכה.
  2. מוסיפים תמצית ורדים, מיץ לימון וצבע מאכל ומסירים מהאש.
  3. מצננים את הסירופ לגמרי ושופכים על גבי כוסות המלבי, מחזירים למקרר עד להגשה.

מומלץ להשאיר את המלבי במקרר ממש עד לרגע ההגשה, ולאכול אותו קר.

ניתן להוסיף תוספות של פירות יער, קוקוס, אגוזים ופיסטוקים, וגם סירופ שוקולד.

בתיאבון!

מחפשים את הרוגע והשלווה בבית? נסו את זה >>>

עוד מאמרי תוכן בנושא מתכונים לשבת
X
  • © כל הזכויות שמורות