אשת התקשורת שמזמינה את עוקביה להתחזק: "בתוך הרס יש פתח לתיקון"
"תשעה באב מזמין אותי לפגוש את עצמי, להכיר בכל המקומות הכואבים, ולא להדחיק או להתרחק מהם. אני לומדת שבכל חורבן, אישי או לאומי, יש הזמנה לגדילה"

"תשעה באב. זהו יום שבו הלב שלי מתמלא בזיכרונות של חורבן, לא רק של מקדש ובית, אלא גם של רגעים שבורים בתוך החיים שלי".
כך משתפת את עוקביה צופפית גרנט על תובנות שעלו בה בעקבות היום הקדוש שחלף ממש לא מזמן - תשעה באב.
"הרגעים שבהם דברים לא הלכו כמו שחשבתי, שבהם איבדתי, נפרדתי, ונותרתי לבד מול הכאב. אני נזכרת בשברים האישיים שלי, בפצעים שנפתחו לאורך הדרך, ולא פעם מתקשה למצוא בתוכם את הפתח לאור. זה יום שבו אני מרגיש את המשקל של כל מה שאבד, של כל מה שנקרע ממני. אבל בתוך הכאב הזה, אני גם מוצאת את הנקודה של התבוננות פנימית, כמו שמלמדת הרבנית ימימה.
"תשעה באב מזמין אותי לפגוש את עצמי, להכיר בכל המקומות הכואבים, ולא להדחיק או להתרחק מהם. אני לומדת שבכל חורבן, אישי או לאומי, יש הזמנה לגדילה. מה שנשבר הוא לא סוף הדרך, אלא התחלה של משהו חדש. בתוך הרס יש פתח לתיקון. וכשאני יושבת עם עצמי ביום הזה, נותנת מקום לכאב, אני גם נותנת מקום לריפוי. אני מזכירה לעצמי שהלב שלי יכול להיבנות מחדש, שהשברים יכולים להתחבר וליצור משהו שלם יותר. אני מבינה שזהו יום שבו אני לומדת לאהוב מחדש, להכיר את החמלה שבתוכי, ולאפשר לעצמי לשקם את מה שנפל".
היא מסיימת במילות נחמה משלה:
"תשעה באב עבורי הוא יום של עצב ושל תיקון, של זיכרון ושל בנייה מחדש. זהו זמן שבו אני מתבוננת פנימה, מקשיבה, ומאפשרת לעצמי להתחבר לאור שנמצא מעבר לכל חושך".
מחוברים רק לקבוצת ווטסאפ אחת מבית מוקד תהילים ארצי? יש לנו 4! לחצו על אחת מהן להצטרפות:
פרק תהילים יומי | הסגולה היומית | הלכה יומית לנשים | החיזוק היומי המעוצב
הידוענים מתחזקים: "רוצים למחוק אותי כי אני יהודי? אני אהיה סופר-יהודי"
המפורסמים שמתחזקים ביהדות: לא רציתי ללבוש שחור או להיות עם שטריימל, אבל בסוף פגשתי אנשים מהממים"
כוכבת הרשת: "עם קידושין זה הופך לבית יהודי עם יסוד יציב וברכה מלמעלה"
הזמר שחזר בתשובה: "בזכות האמונה התמימה בחכמי ישראל עושה הקב"ה ניסים ונפלאות"
"המצוות של השם הן מצוות יפהפיות"
השחקן שמחבר בין המגזרים: "אם התורה היא חייך - שב ולמד"
המפורסמים משתפים: "מקווים שכל עם ישראל ימצא את החיבור שלו ליהדות"
המפורסמת שתלשו לה מזוזה מפתח הבית: "גרמו לי לתלות אחת גדולה יותר"
המפורסמים מחזקים: "אנחנו יכולים לשנות את כל המציאות לטובה"
"חמש פעמים פגשתי את מלאך המוות בחיים שלי"
הזמרים מרגשים: "אם אתה חי פה, אתה לא יכול לחשוב שאין בורא לעולם"
"כשיבוא המשיח - אתה תודיע על כך ברדיו"
הידוען מתרגש: "הרגשתי כמה אלוקים גדול ויכול לעשות לנו נס!"
הזמרים מחזקים את האמונה: "תמיד האמנתי באלוקים"
המפורסמים מבקשים: "בנייה של בית המקדש שבינינו"
- © כל הזכויות שמורות