דברו איתנו
מתכונים לשבת

מתכון מיוחד וטעים לראש השנה: עוגת ריבועי קרוסטטה תפוחים ודבש

קרוסטטה הוא בצק פריך איטלקי טעים, והבאנו לכם מתכון במיוחד לראש השנה, שבו משלבים גם דבש ותפוחים. אתם חייבים לנסות!


25/09/24 | כ"ב אלול התשפ"ד
מתכון מיוחד וטעים לראש השנה: עוגת ריבועי קרוסטטה תפוחים ודבש

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

מה צריחך למתכון?

 

עבור הבצק:

 

עבור מלית התפוחים:


 

עבור ההרכבה של העוגה:

 

1. את התפוחים נקלף ונפרוס אותם לחתיכות דקות.

2. במעבד מזון נערבב יחד את הקמח, המלח ואבקת האפייה. 

3. נחתוך את החמאה לקוביות ונוסיך לערבוב על ידי פולסים קצרים עד שמתגבשת תערובת פירורית.

4. כעת נוסיף ביצה וחלמון וממשיכים בעיבוד הבצק.

5. כשהבצק מוכן - ניצור ממנו כדור ונכנסי למקרר לחצי שעה.

6. בנתיים נערבב יחד את כל החומרים של מלית התפוחים.

7. את הבצק נוציא מהמקרר, ונחצה אותו לשני חלקים שוים.

8. את החצי הראשון נרדד ונניח בתבנית משומנת ונהדק אותו בתחתיתו לתבנית.

9. מעל החצי הזה נשים קוביות חמאה ומעל החמאה את מלית התפוחים. מלמעלה נזלף דבש.

10. את החצי השני של הבצק נרדד ונניח מעל כל המלית.

11. בסכין חד נעשה סימנוים של ריבועים על הבצק, ונבריש אותו בחלב מעורבב במי סוכר.

12. את העוגה מאפה למשך חצי שעה בחום של 180 מעלות.

13. לאחר שהעוגה מוכנה ניתן לה להתרקק כעשרים דקות ואז נחצה אותה לפי הסימונים. ניתן לפזר מלמעלה אבקת סוכר.

 

בתיאבון!

מחפשים את הרוגע והשלווה בבית? נסו את זה >>>

עוד מאמרי תוכן בנושא מתכונים לשבת
X
  • © כל הזכויות שמורות