דברו איתנו
מתכונים לשבת

לא יישאר פירור: מתכון לעוגת קראמבל שוקולד

את המתכון הזה אתם הולכים להכין שוב ושוב ושוב כי הוא כל כך טעים! נסו את המתכון לעוגת קראמבל שוקולד


12/11/25 | כ"א חשון התשפ"ו
לא יישאר פירור: מתכון לעוגת קראמבל שוקולד

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

איך מכינים את המתכון?

עבור הקראמבל:

100 גרם חמאה קרה חתוכה, שלושת רבעי כוס סוכר חום, כוס ורבע קמח לבן

עבור העוגה:

שליש כוס קמח, שלושת רבעי כפית אבקת אפייה, 200 גרם שוקולד מריר, 125 גרם חמאה, 4 ביצים מופרדות, כוס סוכר, 3 כפות מים, שליש כוס אבקת קקאו, מעט מלח גס, חצי כפית תמצית וניל

איך מכינים את המתכון?

1. נכין את הקראמבל: נשים בקערה את כל החומרים היבשים ונערבב, ואז נוסיף את החמאה ונמעך ונערבב הכל יחד בידיים עד שנקבל פירורים.

2. נשים את הקראמבל במקרר.

3. בנתיים נכין את העוגה: נמיס את החמאה על האש ונוסיף פנימה את השוקולד המרירי עד שגם הוא נמס לחלוטין.

4. כעת נוסיף קקאו, קמח, אבקת אפייה ומים ונערבב הכל יחד.

5. בקערה נפרדת נקציף את החלמונים עם סוכר, ונוסיף כף מים וכף תמצית וניל עד שנקבל תערובת יפה.

6. נאחד יחד את שתי התעורובת עד לקבלת תערובת אחידה.

7. במיקסר נערבב את החלבונים עם מעט מלח. אמור התקבל קצף נוקשה.

8. נוסיף את הקצף לתערובתל הכללית ונערבב יחד הכל בתנועות קיפול.

9. מעבירים את התערובת שנוצרה לתבנית ונאפה בתנור כעשר דקות בחום של 180 מנעלות.

10. נוציא את העוגה ונפזר מעליה רבע (או יותר) מכמות הקראמבל, ונחזיר לאפייה לעוד כעשרים דקות.

 

בתיאבון!

 

מחפשים את הרוגע והשלווה בבית? נסו את זה >>>

עוד מאמרי תוכן בנושא מתכונים לשבת
X
  • © כל הזכויות שמורות