מתכון לשבת

עוגת קראמבל קקאו לשבת ואתם מסודרים!

מחפשים עוגה קלה וטעימה לשבת? זה המתכון בשבילכם!


17/05/22 | ט"ז אייר התשפ"ב

הגדלת טקסט

הקטנת טקסט

ההזדמנות של פעם בשנה לגמול חסד עם נשמת יקיריך: הירשמו עכשיו לתיקון הנפטרים הגדול ביום הילולת האור החיים הקדוש!  לחצו כאן לשליחת שמות >>>

איזה כיף ששבת מגיעה, ואיזה כיף זה שיש בשבת עוגה טעימה!

חושבים איך לשדרג את עוגת השבת הרגילה? 

הבאנו לכם מתכון קל וטעים שעוד תחזרו אליו בשבתות הבאות!

 

המתכון מיועד לתבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (66 ג’) סוכר

שליש כוס (66 ג’) שמן

חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים

חצי כפית תמצית וניל

1 כוס (140 ג’) קמח תופח או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה

קראמבל קקאו: שליש כוס (45 ג’) קמח רגיל, כף אבקת קקאו, 2 כפות אגוזים טחונים, 2 כפות גדושות סוכר, 3-4 כפות שמן

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

הכנת הקראמבל: מערבבים בקערית שליש כוס קמח, כף קקאו, 2 כפות אגוזים טחונים, 2 כפות גדושות סוכר ו 3-4 כפות שמן (לפי הצורך),עד לקבלת תערובת בצקית אחידה.

-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות עד לבלילה אחידה.

-יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת. מפוררים את תערובת הקראמבל ומפזרים מעל.

-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש (יש לבדוק בכמה מקומות).

-נותנים לעוגה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה.

מחפשים את הרוגע והשלווה בבית? נסו את זה >>>

עוד מאמרי תוכן בנושא מתכון לשבת

X
  • © כל הזכויות שמורות