דברו איתנו
מתכונים לשבת

הכל הפוך: מתכון לאוזני המן מלוחות!

פורים מתקרב והחלטנו להביא לכם מתכון שהוא לגרי מתאים לאוירת החג: נסו את התכון לאוזני המן מלוחות


13/03/24 | ג' אדר ב' התשפ"ד
הכל הפוך: מתכון לאוזני המן מלוחות!

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

מה צריך למתכון?

2 וחצי כוסות קמח קר, 200 גרם חמאה קרה, כפית מלח, כפית סוכר, חצי כוס מים קרים, ביצה, 3 תפוחי אדמה, פטרוזיליה קצוצה, בצל חתוך לקוביות, פלפל ומלח

 

איך מכינים את המתכון?

1. תחילה נכין את הבצק: נערבב יחד את המלח והסוכר עד שהם מתמוססים.

2. לקמח נוסיף את החמאה בעדינות ונערבב במערבל מזון עד שהוא מתגבש.

3. נוסיף מים וממשיכים לגבש את הבצק.

4. נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונניח לו להתקרר במקרר למשך כשלוש שעות.

5. לאחר מכן, נוציא את הבצק ונרדד אותו עד שהוא הופך להיות דק.

6. מחוררים חורים ב בקוטר 7 ס”מ ומורחים על הבצק ביצה טרופה.

7. מכינים את המלית: נבשל את תפוחי האדמה במים ונצנן אותם.

8. לאחר מכן נטגן את הבצל עד שהוא מזהיב ונויסף לו את תפוחי האדמה.

9. נצבל במלח ופלפל ונוסיף פטרוזיליה.

10. כעת נשים במרכז הבצק את המלית.

11. נקפל את הבצק לצורת משולש ונבריש בביצה טרופה.

12. בתנור שחומם ל180 מעלות נאפה במשך כרבע שעה.

 

בתיאבון!

 

מחפשים את הרוגע והשלווה בבית? נסו את זה >>>

עוד מאמרי תוכן בנושא מתכונים לשבת
X
  • © כל הזכויות שמורות