דברו איתנו
מתכונים לשבת

תודו שאף פעם לא טעמתם: מתכון לעוגת אורז

עוגה אתם אוהבים? אורז אותם אוהבים? אז למה שלא נעשה מתכון של שניהם יחד? נסו א המתכון המיוחד הבא


15/01/25 | ט"ו טבת התשפ"ה
תודו שאף פעם לא טעמתם: מתכון לעוגת אורז

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

מה צריך למתכון?

2כוסות אורז, כוס מים, 1.5 כוסות צימוקים שחורים, 4 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים, כפית כורכום, 8 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות, 1/4 כוס שמן זית, מלח, 2 כפות זרעי קימל

 

איך מכינים את המתכון?

1. נשים את המים, הגזר, הכורכום, המלח ושמן הזית במחבת עמוקה ונבשל אותם 10 דקות. הגזר צריך להיות מקורמל והמים צריכים להתאדות לחלוטין.

2. כעת נוסיף למחבת את זרעי הקימל והצימוקים ונערבב.

3. את האורז נשרה בצד כחצי שעה ונסנן את המים.

4. בסירמ נוסף נביא לרתיחה מים עם כף מלח, ואז נוסיף א האורז ונבשל אותו כשבע דקות, כך שהוא חצי מוכן. נסנן אותו ונניח בקערה.

5. כעת בסיר רחב, ניצוק שמן לגובה 1.5 ס“מ, נערבב תטך שאנו מוסיפים חצי כפית כורכום.

6. נניח ת פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחת ונחצם אותם באש בינונית.

7. כעת נוסיף גם שליש מהאורז ונהדק מלמעלה עד שנוצרת שכבה.

8. מלמעלה ניצור שכבה נוספת של חצי מכמות האורז ונהדק, ואז שוב מלמעלה נשים את האורז שנותר ולא נהדק אותו.

9. נחורר בידית כף עץ ארובות באורז על מנת שיצאו האדים.

10. נכסה במגבת את הסיר, ונניח מעל את מכסה הסיר, וכך נבשל הכל 8 דקות באש גבוהה.

11. כעת נוריד את החום לאש נמוכה ונבשל עוד כ45 דקות.

 

בתיאבון!
 

מחפשים את הרוגע והשלווה בבית? נסו את זה >>>

עוד מאמרי תוכן בנושא מתכונים לשבת
X
  • © כל הזכויות שמורות