דברו איתנו
מתכונים לשבת

יצא לכם כבר לטעום סמוסה הודית?

סמוסה הודית היא בצק טעים פריך ממולא בתפוחי אדמה, אפונה ותבלינים. אתם חייבים לנסות את המתכון!


29/10/25 | ז' חשון התשפ"ו
יצא לכם כבר לטעום סמוסה הודית?

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

מה צריך למתכון?

עבור הבצק:

כוס קמח, כוס קמח חומוס, חצי כוס מים, 4 כפות שמן צמחי, חצי כפית מלח

 

עבור המלית:

2 שיני שום קצוצות, 4 תפוחי אדמה מבושלים, כף וחצי חמאה, כפית וחצי גרעיני כמון, כוס אפונה, כפית צ'ילי טחון, תבלין גארם מסאלה, מלח

 

איך מכינים את המתכון?

1. בקערה אחת נערבב את שני סוגי הקמחים ונויסף מלח.

2. נוסיף גם שמן בהדרגה עד שהוא נספג בעיסה ואנו נקבל בצק אחיד.

3. כעת נוסיף גם מים בהדרגה ונלוש את הבצק היטב עד שנקבל מרקם מעט קשה אך גמיש.

4. ניצור כדור מהבצק, נמשח בשמן ונשין במקרר לחצי שעה.

5. נכין את המלית: את תפוחי האדמה נמעך יחד.

6. במחבת נחמם יחד את החמאה, אבקת הצ'ילי וזרעי הכמון. לאחר מכן נוסיף שום, מחית תפוחי אדמה, אפונה וגארם מסאלה.

7. מערבבים על האש כעשר דקות.

8. את הבצק נוציא מהמקרר ונחלק אותו לכמה כדורים קטנים. במרכז כל עיגול נדחוף את האגודל כך שייוצר כיס. לתוך הכיס נכניס את המלית. נסגור היטב את קצוות הכיס.

9. נטגן את הבצק בשמן עמוק ומגישים חם.

 

בתיאבון!

מחפשים את הרוגע והשלווה בבית? נסו את זה >>>

עוד מאמרי תוכן בנושא מתכונים לשבת
X
  • © כל הזכויות שמורות