דברו איתנו
מתכונים לשבת

היישר מהמטבח התאיילנדי: מתכון להכנת פאד תאי

אוהבים פאד תאי? רוצים לנסות טעמים חדשים מהמזרח? בדיוק בשבילכם הבאנו מתכון להכנת פאד תאי מושלם


30/07/24 | כ"ד תמוז התשפ"ד
היישר מהמטבח התאיילנדי: מתכון להכנת פאד תאי

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

מה צריך למתכון?

ביצה טרופה, 1/4 חבילה של אטריות אורז רחבות, 1/3 כרוב קטן, חתוך לרצועות דקות, גזר קטן, חתוך,  גבעול בצל ירוק, קצוץ גס, כמה כפות שמן, חופן נבטי שעועית, 50 גרם טופו, חתוך לקוביות, חתיכה קטנה של ג'ינג'ר, קצוצה דק

עבור הרוטב:

2 כפות רוטב סויה, כף סילאן, 5 כפות מים, כף חומץ בן יין לבן, כפית גדושה חמאת בוטנים חלקה, ניתן לשלב גם מעט רוטב חריף

עבור ההגשה:

גבעולי כוסברה, בוטנים קלויים, רוטב סויה, בצל ירוק חתוך גס, שבבי צ'ילי מיובשים, נבטים טריים

 

איך מכינים את המתכון?

​1. את האטריות האורז נשרה כשלושת רבעי שעה בהרבה מים קרים כדי שיהיהיו רכות.

2. נסנן את המים.

3. נכין את כל מתרכי הרוטב בסיר ונביא את הכל יחד לרתיחה.

4. נמשיך לערבב כשלוש דקות עד שמתקבל רוטב בצבע חום.

5. כעת ניקח מחבת רחבה ונשים אותה בלהבה הגדולה ביותר. כשהיא כבר חמה מאד נטגן בתוכה את הגזר ולאחר מכן נוסיף את הכרוב.

6. כעת נוסיף גם את הג'ינג'ר והטופו ונקפיץ אותם יחד. נבדוק שהכרוב מתחיך להתרכך.

7. כעת נערבב יחד את הרכיבים ונזיז את כולם לצד אחד במחבת.

8. בצד שנותר פנוי - נוסיף שמן וניצוק אליו את הביצה הטרופה.

9. נקשקש אותה כדי שתתבשל כיאות, ולאחר מכן נערבב אותה יחד עם כל שאר הרכיבים במחבת.

10. כעת נוסיף את אטריות האורז ונקפיץ הכל כחצי דקה.

11. עכשיו נוסיף לתערובת גם את הרוטב שהכנו לפני, מערבבים ומבשלים ואז מוסיפים את הנבטים והבצל הירוק, ושוב מקפיצים.

12. נעביר את המנה לצלחת ונויסף מלמעלה את רכיבי ההגשה.

 

בתיאבון!

מחפשים את הרוגע והשלווה בבית? נסו את זה >>>

עוד מאמרי תוכן בנושא מתכונים לשבת
X
  • © כל הזכויות שמורות