דברו איתנו
מתכונים לשבת

מתכון מטריף: חלות גביניות

אין על חלות לכבוד שבת. אז תחשבו שאתם מוסיפים להם גם טעם של גביניות... חלומי. נסו את המתכון לחלות גביניות


26/02/25 | כ"ח שבט התשפ"ה
מתכון מטריף: חלות גביניות

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

מה צריך למתכון?

עבור החלה:

500 גרם קמח לבן, שלושת רבעי כוס חלב, 2 ביצים, כף וחצי שמרים יבשים, 100 גרם חמאה רכה, חצי כוס סוכר לבן

 

עבור המלית:

שלושת רבעי כוס אבקת סוכר, 500 גרם גבינה כחושה, ביצה, 2 כפות אינסטנט פודינג וניל, כפית מחית וניל, 2 כפות קורנפלור

 

איך מכינים את המתכון?

1. נערבב יחד את כל מצרכי הבצק במיקסר עם וו לישה כחמש דקות עד שמתקבל בצק רך.

2. נתפיח את הבצק בערך כשעה.

3. בקערה נפרדת נכין את המילוי: נערבב יחד את כל חומרי המילוי ואז את התערובת נשים בשקית זילוף ונכניס למקרר.ץ

4. נרדד את הבצק וניצור ממנו עיגולים.

5. נשים מעט קמח על הבצק ונקפל אותו לחצי. בצד הבצק ניצור כשמונה פסים וקולעים את התמות לצורות חלה.

6. כאשר הקליעה מוכנה, פותחים את העיגול באמצעו ושמים את המילוי בפנים באופן נדיב. לאורכה של הצמה.

7. נהדק את הבצק זה לזה, ומעבירים את החלות לתבנית אפייה. נתפיח את החלות עוד כעשרים דקות ואז נבריש מעליהן ביצה טרופה.

8. נאפה את החלות בחום של 180  מעלות לכעשרים דקות.

 

בתיאבון!

 

 

 

מחפשים את הרוגע והשלווה בבית? נסו את זה >>>

עוד מאמרי תוכן בנושא מתכונים לשבת
X
  • © כל הזכויות שמורות