דברו איתנו
מתכונים לשבת

טעים, בריא ועם ריח משגע: מתכון למוסקה קישואים, עדשים שחורות ופלפלים קלויים

רוצים לגוון את המוסקה השגרתית שלכם? במיוחד בשבילכם הבאנו מתכון מנצח למוסקה קישואים, עדשים שחורות ופלפלים קלויים


25/06/25 | כ"ט סיון התשפ"ה
טעים, בריא ועם ריח משגע: מתכון למוסקה קישואים, עדשים שחורות ופלפלים קלויים

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

מה צריך למתכון?

עבור הבסיס:

5 קישואים פרוסים, 3 שיני שום, 4 כפות שמן זית,כפית מלח, כפית פלפל שחור גרוס, עלי רוזמרין, 12 פרוסות גבינת גלבוע, 3 כוסות עדשים שחורות מבושלות

 

עבור הרוטב:

4 פלפלים קלויים, 3 כפות שמן זית, 2 כפות סוכר, קופסת עגבניות משומרות, כפית צ'ילי חריף יבש, כפית מלח, עלי בזיליקום

איך מכינים את המתכון?

1. את כל הירקות של הכנת הבסיס נקצוץ דק חוץ מהקישואים שנחתוך לאורך.

2. נערבב יחד את כל חומרי הרוטב ונוסיף גם את הקישואים.

3. נסדר את הכל בתבנית אפייה ונכניס לתנור לרבע שעה בחום של 220 מעלות עד שהירקות מתרככים.

4. בנתיים נכין את הרוטב: נכניס את כל חומרי הרוטב לבלנדר ונטחון עד שייוצר מרקם אחיד.

5. כעת נשפוך מהרוטב על תחתית התבנית, ונסדר שכבה של קישואים מעל. מעליה כמה פרוסות גבינה. מעליהם חצי מכמות העדשים השחורות, ולבסוף נשפוך את הרוטב שנותר.

6. נחזור על הסדר שוב, וכשנסיים נשים מעלמעלה גבינה צהובה.

7. נכסה הכל בנייר כסף ונכניס לתנור לחום של 180 מעלות לעשרים דקות.

8. כעת נוריד את נייר הכסף, ונמשיך לתת עוד כעשר דקות בתנור.

 

 

בתיאבון!

 

מחפשים את הרוגע והשלווה בבית? נסו את זה >>>

עוד מאמרי תוכן בנושא מתכונים לשבת
X
  • © כל הזכויות שמורות