מתכון לשבת

לא חייבים קמח: מתכון ללחמניות משגעות ללא גלוטן

לא יכולים או לא מעוניינים לאכול קמח?הבאנו במיוחד בשבילכם מתכון מיוחד ללחמניות טעימות ונימוחות ללא גלוטן וקלות להכנה!


29/06/22 | ל' סיון התשפ"ב

הגדלת טקסט

הקטנת טקסט

עדיין לא הצטרפת לווטסאפ שלנו? כולם מוזמנים למשפחת אומרי התהילים הגדולה בעולם! לקבוצת פרק תהילים ביום לחצו כאן >> לקבוצת הסגולה היומית לחצו כאן >>

רכיבים:

4 כוסות (500 גרם) קמח תמי למאפי שמרים

כף (8 ג’) שמרים יבשים

3 כפות סוכר

כוס (240 מ”ל) מים חמימים (לא רותחים)

5 כפות שמן זית

2 ביצים גדולות

כפית מלח

להברשה מעל: ביצה טרופה או שמן, שומשום.

 

אופן ההכנה:

-מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק (אם הבצק פירורי אפשר להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).

-מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומשהים במשך 15 דקות.

-חוצים את הבצק לשני חלקים שווים ומכל חלק יוצרים 5 כדורים שווים (סה”כ 10 כדורים). מניחים בתבנית על נייר אפיה, מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעה- שעה וחצי.

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-מברישים את החלק העליון בשמן או בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 40-45 דקות.

 

בתיאבון!

מחפשים את הרוגע והשלווה בבית? נסו את זה >>>

עוד מאמרי תוכן בנושא מתכון לשבת
X
  • © כל הזכויות שמורות