מתכונים לשבת

מתכון לשבת: צ'ולנט מדהים ומטריף!

אין על הריח של צ'ולנט בערב שבת... התבשיל שמוגש על שולחנות בית ישראל בשבתות כבר מאות שנים. לפניכם מתכון לחמין מעולה


29/09/22 | ד' תשרי התשפ"ג
מתכון לשבת: צ'ולנט מדהים ומטריף!

עוד לא מחוברים לכל מה שיש לנו להציע? הצטרפו לכל הטוב שהכנו לכם ותישארו תמיד מחוברים! הקליקו כאן עכשיו >>>

מצרכים:

4 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
10 שיני שום, קלופות
1 גזר, קלוף
1 קילו בשר שריר, חתוך לקוביות גדולות
2 עצמות מח או 2 פרוסות אוסובוקו – לא חובה
3/4 כוס גריסי פנינה 
1/2 כוס שעועית אדומה
1 כוס שעועית לבנה 
6-8 תפוחי אדמה, קלופים
6-8 ביצים
2 כפות פפריקה אדומה
2 כפות מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות סילאן או מייפל או דבש
1 קישקע – קנוי

 

לשקית קוקי:

1 כוס גרגירי חומוס 
1 כוס אורז עגול 
1 כף פפריקה אדומה
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהרט
1 כף מייפל

 

אופן ההכנה:

– שמים בקערות את הגריסים, השעועית אדומה, השעועית לבנה, החומוס והאורז ומכסים בהמון מים. את החומוס והאורז חשוב לשים בקערה נפרדת כל אחד, את השאר אפשר לשים הכל ביחד בקערה אחת. אבל מלא מים מעל. משרים במשך 6 שעות או במשך הלילה.
– קוצצים את הבצל והגזר לקוביות.
– בסיר ענק שאפשר להכניס לתנור מטגנים את הבצל, הגזר והשום עד ריכוך.
– בינתיים מבשלים את הביצים במשך 10 דקות ומצננים.
– מוסיפים לסיר את הבשר והעצמות המח או האוסובוקו ומטגנים במשך 10 דקות. מדי פעם מערבבים.
– מסננים את 2 סוגי השעועית והגריסים ומוסיפים לסיר.
– מניחים מסביב את תפוחי האדמה והביצים הקשות.
– מערבבים בכוס את התבלינים: פפריקה, מלח, פלפל שחור וסילאן ומוסיפים מים רותחים (בגובה הכוס). מערבבים היטב ושופכים לתוך הסיר.
– מוסיפים לסיר מים רותחים עד לגובה הביצים ותפוחי האדמה.

– שמים בתוך 2 שקיות קוקי חומוס ואורז מסוננים מהמים (כל אחד בשקית נפרדת).

– מערבבים בכוס את התבלינים של השקיות קוקי: פפריקה, מלח, פלפל שחור, בהרט ומייפל ומוסיפים חצי מהתערובת לכל שקית. מערבבים בפנים וסוגרים את השקית בחלק העליון שיהיה לחומוס ולאורז מקום לתפוח. מחוררים את השקיות עם סכין חדה ב-4 מקומות (ניקוב עדין של חור לא חתך ממש) ומניחים מעל תפוחי האדמה והביצים.
– אם רוצים, מניחים מעל את הקישקע.
– סוגרים עם מכסה, מבשלים על אש גבוהה 20 דקות ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-110 מעלות למשך 13-16 שעות. פותחים את המכסה, מוציאים את הקישקע, וממשיכים לבשל בתנור – ללא מכסה – במשך שעתיים או עד שרוצים לאכול.
– הנוזלים מתאדים ברגע שסוגרים את התנור וכל המצרכים בסיר קצת מצטננים. כך התבשיל יצא רך.

 

בתיאבון!

מחפשים את הרוגע והשלווה בבית? נסו את זה >>>

מתכונים לשבת

מתכון טעים טעים וקליל: מתכון ללינגוויני עם עגבניות שרי

מתכונים לשבת

מתכון מנצח וגורף מחמאות: מתכון לריזוטו סלמון

מתכונים לשבת

מתכון למאפה פסטה: מנסים להיפטר מהחמץ? זו הדרך (הטעימה) לעשות את זה

מתכונים לשבת

מתכון נדיר לפריקסה מושלם!

מתכונים לשבת

רעבים? מתכון לנודלס מוקפץ עם ירקות כמו במסעדה

מתכונים לשבת

לא רוצים להשמין בחג הזה? מתכון לאוזני המן מעולות ודלות קלוריות!

מתכונים לשבת

כאלה עוד לא טעמתם: מתכון לאוזני המן טופי קרמל

מתכונים לשבת

הכל הפוך: מתכון לאוזני המן מלוחות!

מתכונים לשבת

תגידו, עוגת בורקס כבר יצא לכם לטעום?

מתכונים לשבת

בריא וקל להכנה: מתכון מיוחד לאורז כרובית

מתכונים לשבת

לכבוד פורים קטן: מתכון לעוגת אוזן המן!

מתכונים לשבת

אי אפשר להפסיק לנשנש: מתכון לעוגיות קקאו מושלגות ומושלמות

מתכונים לשבת

טעים ומפתיע: מתכון לעוף ברוטב זעתר

מתכונים לשבת

חמים בפה ובלב: מתכון למרק דלעת וחומוס

מתכונים לשבת

בריא וטעים: מתכון למשקה חלב שקדים שיחזק אתכם

עוד מאמרי תוכן בנושא מתכונים לשבת
X
  • © כל הזכויות שמורות