דברו איתנו
מתכונים לשבת

אתם הולכים להתאהב: מתכון לרוגלך קינמון

אוהבים רוגלך? ניסיתם רוגלך קינמון? המתכון הזה הולך לשדרג לכם את השבת הקרובה!


02/01/25 | ב' טבת התשפ"ה
אתם הולכים להתאהב: מתכון לרוגלך קינמון

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

מה צריך למתכון?

עבור הבצק:

כוס חלב, 60 גרם חמאה, 3 ושליש כוסות קמח , 21 גרם שמרים טריים, חצי כוס סוכר, ביצב, קורט מלח ​

 

עבור המלית:

כף קינמון, 240 גרם חמאה חתוכה לקוביות, 125 גרם סוכר חום כהה, 125 גרם סוכר לבן ​

 

עבור הסירופ:

חצי כוס סוכר, חצי כוס מים

 

איך מכינים את המתכון?

1. בקערת מיקסר נתחיל להכין את הבצק: נערבב יחד את השמרים, החלב והסוכר, ונניח את העיסה בצד לעשר דקות.

2. כעת נחבר וו לישה ונוסיף את הקמח ונערבב בעיסה במהירות נמוכה.

3. נמשיך לערבב ותוך כדי נוסיף ביצה.

4. כעת, כשהבצק יותר אחיד, נוסיף גם חמאה ומלח ונלוש עוד 10 דקת.

5. נניח את הבצק בקערה וניתן לו לתפוח עד שהוא מכפיל את עצמו.

6. נעבור להכנת המלית: עם וו גיטרה נערבב במיקסר את הסוכר ה לבן והחום, החמאה והקינמון, עד שמתקבל מרקם חלק ונוח.

7. נשים את הבצק על משטח מקומח ונחלק אתו לשני חצאים. כ חלק נרדד למלבן דק.

8. כל כל מלבן נמרח מהמילוי שכבה דקה ונקפל כל אחד לחצי.

9. כעת שוב נרדד את המלבנים, וכל אחד מהם נפרוס לצורת משולש.

10. נגלגל את הבצק לכיוון השפיץ של המשולש, וכך נוצרת לנו צורה של רוגלך.

11. נשים בתבנית אפייה וניתן להם לתפוח עוד כשעה.

12. נבריש אותם בביצה טרופה ונכניס לתנור בחו של 170 מעלות לכחצי שעה.

13. נכין את הסירופ: בסיר נחמם מים וסוכר ונביא לרתיחה.

14. כשהרוגלך מוכנים, נמרח עליהם את הסירופ.

 

בתיאבון!

 

מחפשים את הרוגע והשלווה בבית? נסו את זה >>>

עוד מאמרי תוכן בנושא מתכונים לשבת
X
  • © כל הזכויות שמורות