דברו איתנו
מתכונים לשבת

מתכון לעוגת שמרים גבינה ושוקולד לבן

אתם מחפשים מתכון שיכבוש את כולם, שגם יחדש וגם יהיה קלאסי? הגעתם למקום הנכון: מתכון לעוגת שמרים גבינה ושוקולד לבן


09/07/25 | י"ג תמוז התשפ"ה
מתכון לעוגת שמרים גבינה ושוקולד לבן

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

מה צריך למתכון?

עבור הבצק:

500 גרם קמח, כף שמרים יבשים, קורט מלח, חלמון, ביצה, 70 גרם חמאה, 250 מ״ל חלב, חצי כוס סוכר​

 

עבור המלית:

250 גרם גבינת שמנת, 250 גרם גבינה שאוהבים, כף אינסטנט פודינג וניל, 40 גרם סוכר, 100 גרם שוקולד לבן, 80 גרם קורנפלור

 

איך מכינים את המתכון?

1. בקערת מיקסר עם וו לישה נערבב במהירות נמוכה יחד את הקמח, הסוכר והשמרים.

2. כעת נוסיף גם את הביצה, החלמון והסוכר, ולאחר מכן את המלח והחמאה. נערבב כך כעשר דקות עד שמתקבל בצק גמיש ונעים.

3. ניתן לבצק לתפוח כשעה וחצי.

4. בנתיים נכין את המלית: נמיס את השוקולד הלבן.

5. בקערה נפרדת נשים את הגבינות והסוכר ונערבב. ואז נוסיף גם את האינסטנט וניל ואת הקורנפלור. לבסוף נוסיף גם את השוקולד המומס. המלית שנוצרת צריכה להיות סמיכה.

6. נניח לקירור במקרר.

7. כעת נרדד את הבצק לצורת מלבן וונזלף את המלית באמצעו.

8. את שתי הקצוות נחתוך לרצועות וניצור צורת צמה מעל המלית.

9. נתפיח עוד כחצי שעה.

10. נבריש את הבצק בביצה טרופה ונכניס לאפייה של חצי שעה בחום של 1710 מעלות.

11. ניתן לקשט את העוגה באבקת סוכר כשהיא יוצאת מהתנור.

 

בתיאבון!

מחפשים את הרוגע והשלווה בבית? נסו את זה >>>

עוד מאמרי תוכן בנושא מתכונים לשבת
X
  • © כל הזכויות שמורות