דברו איתנו
מתכונים לשבת

מתכון משביע: סמבוסק חומוס

המתכון הזה גם טעים, גם משביע וגם פשוט להכנה! בואו ונסו להכין סמבוסק חומוס (אל דאגה, כולם הולכים להתאהב במתכון)


22/01/25 | כ"ב טבת התשפ"ה
מתכון משביע: סמבוסק חומוס

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

מה צריך למתכון?

 

עבור המלית:

500 גרם חומוס, כף כמון, 3 בצלים גדולים חתוכים לטבעות, כפית בהרט,  כפית פלפל אדום מתוק גרוס, מלח, פלפל

 

עבור הבצק:

ק"ג קמח שמרים, 1/2 כוס שמן, כף מלח, 2 כפות סוכר, 3 כוסות מים 

 

איך מכינים את המתכון?

1 את גרגירי החומוס נשרה בלילה, ולאחר מכן נשטוף ונסנן אותםץ

2. בסיר מלא מים נבשל את החומוס כשעה וחצי עד שהגרגירים רכים.

3. נוציא מהמים את הגרגירים ונמעך אותם יחד למחחית.

4. את חומרי הבצק היבשים נערבב בקערה.

5. לאחר מכן נערבב תוך כדי לישה עוד 3 כוסות מים ונוסיף גם שמן.

6. מלוש כחמש דקות עד שמתקבל בצק מעט דביק.

7. נשים את הבצק בקערה משומנת וניתן לו לתפוח כשעה.

8. כעת נחמם שמן במחבת ונטגן את הבצ\לים.

9. בקערה נפרדת נערבב יחד את הבצל עם החומוס ונתבל.

10. את הבצק נחלק לכדורים. כל כדור נרדד ובמרכזו נניח מהמילוי כף מלאה.

11. נסגור משני צידיו את העיגול ונהדק עם האצבעות את הסגירה.

12. נחמם שמן לטיגון עמוק ונטגן את הצק עד שהוא מזהיב.

 

בתיאבון!

מחפשים את הרוגע והשלווה בבית? נסו את זה >>>

עוד מאמרי תוכן בנושא מתכונים לשבת
X
  • © כל הזכויות שמורות