דברו איתנו
מתכונים לשבת

יאמיי: יצא לכם כבר להכין עוגת רוגלך?

עוגה זה טעים, רוגלך זה מדהים, אז למה שלא נשלב יחד את שני הדברים? נסו את המתכון לעוגת רוגלך


02/12/25 | י"ב כסלו התשפ"ו
יאמיי: יצא לכם כבר להכין עוגת רוגלך?

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

מה צריך למתכון?

עבור הבצק:

100 גרם חמאה רכה, שלושת רבעי כוס חלב, חצי כוס סוכר, 3 וחצי כוסות קמח, כף שמרים יבשים, ביצה, רבע כפית מלח

 

עבור המילוי:

חצי כוס קקאו, 200 גרם חמאה רכה, שלושת רבעי כוס סוכר

 

עבור הזיגוג:

חצי כוס סוכר לבן, חצי כוס מים

 

איך מכינים את המתכון?

1. בקערה נערבב יחד את השמרים והקמח, המלח והסוכר, ואז נוסיף את החמאה, החלב והביצה.

2. נערבב הכל יחד עד שמתקבל מרקם חלק ורך.

3. נכסה את הקערה ונתפיח אותה כשעה. הבצק מריך להיות כפול בנפחו, ומעט דחוס.

4. בנתיים נכין את המילוי: נערבב בקערה את כל חומרי המילוי.

5. כעת נכין את הרוגלך: את הבצק נרדד עשכבה דקה.

6. נמרח בנדיבות על הבצק שכבה מהמילוי ונקפל את הבצק לשניים.

7. עכשיו שוב נרדד את הבצק לצורת מלבן ומחצה אותו לאורכו, ניצור משולשים קטנים.

8. את המשולשים נגלגל מחלקו הרחב של המשולש לכיוון השפיץ עד שנוצרת צורת רוגלך.

9. נסדר את כל הרוגלך שיצאו בתוך תבנית וניתן להם לתפוח עוד כחצי שעה.

10. נאפה בחום של 170 מעלות כחצי שעה עד הרוגללך נהיים זהובים.

11. בנתיים נכין את הזיגוג: נרתיח יחד את המים והסוכר ונבשל כמה דקות על האש.

12. נצנן מעט את הזיגוג ואז נמרח אותו על העוגה בעודה חמה.

 

בתיאבון!

 

מחפשים את הרוגע והשלווה בבית? נסו את זה >>>

עוד מאמרי תוכן בנושא מתכונים לשבת
X
  • © כל הזכויות שמורות