דברו איתנו
מתכונים לשבת

מתכון לסוף הצום: עוגת תפוזים נימוחה, רכה וקלה להכנה

מי לא אוהב עוגת תפוזים? וכשמקבלים ממנה פרוסה בסוף צום, זה ממש מחייה את הנפש... מתכון קל ומהיר הכנה לעוגת תפוזים מושלמת לסוף הצום


03/10/22 | ח' תשרי התשפ"ג
מתכון לסוף הצום: עוגת תפוזים נימוחה, רכה וקלה להכנה

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

מצרכים (לתבנית אינגליש קייק):

2 ביצים

שליש כוס (66 ג’) סוכר

חצי כוס (100 ג’) שמן

חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים (אפשר גם מבקבוק לשתיה קלה)

חצי כוס (70 ג’) קמח רגיל

חצי כוס (90 ג’) סולת

כפית גדושה (6 ג’) אבקת אפיה

שליש כוס (30 ג’) קוקוס

קליפת תפוז/קלמנטינה מגורדת (מומלץ, לא חובה)

סירופ:

שליש כוס (80 מ”ל) מים

3 כפות (38 ג’) סוכר

כף (10 מ”ל) מיץ לימון טרי

4 כפות (40 מ”ל) מיץ תפוזים

 

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 2-3 דקות. מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומערבבים.

-מערבבים בקערה נפרדת (בעזרת כף) את הקמח, הסולת, אבקת האפיה, הקוקוס וגרידת התפוז ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-מכינים את הסירופ: מחממים בסיר קטן על להבה בינונית את כל חומרי הסירופ ומחממים עד שהסוכר נמס והתערובת רותחת (מבעבעת). יש לערבב מידי פעם. מנמיכים את האש ומבשלים 3-5 דקות לאחר הרתיחה. מסירים מהאש. שופכים על העוגה בעודה חמה בצורה אחידה. מצננים לגמרי.

צום קל!

מחפשים את הרוגע והשלווה בבית? נסו את זה >>>

עוד מאמרי תוכן בנושא מתכונים לשבת
X
  • © כל הזכויות שמורות