חם אש: מתכון לפוקאצ'ה בטאבון
פוקאצ'ה הוא בצק עבה, רך ואוורירי שכשמתחילים לאכול ממנו, לא מפסיקים! לפניכם מתכון לפוקאצ'ה נפלאה

מה צריך למתכון?
עבור הכיסוי מלמעלה:
מלח,
איך מכינים את המתכון?
1. ניקח מערבל ונערבב יחד את הקמח והשמרים היבשים עם וו לישה במשך 2 דקות.
2. נוסיף בהרגתיות מים ונמשיך לערבל למשך 2 דקות נוספות לקבלת בצק אחיד
3. תוך כדי העירבול נוסיף שמן זית ונלוש עוד כשמונה דקות במהירות בינונית. הבצק שמתקבל צריך להיות גמיש ורך.
4. נגביר מעט את מהירות הלישה לעוד שתי דקות נוספות ונחלק את הבצק לחלקים במשקל 150־155 גרם.
5. כל חלק נגלגל לצורת כדור (לא נקמח את המשטח בקמח!). ונניח בקופסה שמקומחת בסמולינה תוך שאנו יוצרים מרווחים.
6. נשים את הקופסא במקרר למשך כשמונה שעות לפחות, עדיף יותר.
7. את הבצק נוציא מהמקרר כשארבע שעות לפני שרוצים לאפות אותו.
8. נקמח את הבצק בסמולינה משני צידיו, ניצור מהבצק צורות של אליפסה פתוחה ונכניס לטאבון שחומם שעה לפני האפייה לחום של 350 מעלות.
9. מעל כל פוקאצ'ה שיוצאת נזלף מלמעלה מלח, רוזמרין ושמן זית.
10. את הפוקאצ'ות נשים במרכז הטאבון ונאפה על אש חיה במשך כדקה וחצי, עד שהן מזהיבות ומקבלות קראסט.
11. כשהן יוצאות מהטאבון נמשח אותן בשמן זית ונפזר מלמעלה את הפרמזן.
בתיאבון!
מחפשים את הרוגע והשלווה בבית? נסו את זה >>>
אורז סגול כבר צא לכם לטעום?
מתכון לקרפצ'ו תפוחי אדמה על עלי מנגולד
מתכון כזה עוד לא טעמתם: מתכון ללחמניות שניצל
מתכון לעוגת שמרים גבינה ושוקולד לבן
בריא, קל וטעים: עוגיות משומשום מלא וטחינה
טעים, בריא ועם ריח משגע: מתכון למוסקה קישואים, עדשים שחורות ופלפלים קלויים
ללקק את האצבעות: פשטידת עגבניות וקישואים
בריא וטעים: מתכון לריזוטו שיבולת שועל ועגבניות שרי
מתכון למאפה פרגיות טעים במיוחד
מתכון לעוגת רולדה שוקולד - קצפת
יאמייי: פסטה ברוטב שמנת וברוקולי
מתכון טעים לקיש תפוחי אדמה, תרד, גבינות ובצל סגול
מתכון נדיר לארנצ'יני גבינה ופתיתים
עוגת קישואים ברוטב יוגורט כבר טעמתם?
מתכון נדיר לקציצות דג ברוטב אגריסטדה
- © כל הזכויות שמורות