דברו איתנו
מתכונים לשבת

חם אש: מתכון לפוקאצ'ה בטאבון

פוקאצ'ה הוא בצק עבה, רך ואוורירי שכשמתחילים לאכול ממנו, לא מפסיקים! לפניכם מתכון לפוקאצ'ה נפלאה


18/12/23 | ו' טבת התשפ"ד
חם אש: מתכון לפוקאצ'ה בטאבון

עוד לא מחוברים לכל הטוב שיש לנו להציע? התחברו עכשיו לקבוצות השונות וולתכנים הייחודיים שלנו ברשתות החברתיות! לחצו כאן >>>

מה צריך למתכון?

 

עבור הכיסוי מלמעלה:

מלח, 

 

איך מכינים את המתכון?

1. ניקח מערבל ונערבב יחד את הקמח והשמרים היבשים עם וו לישה במשך 2 דקות.

2. נוסיף בהרגתיות מים ונמשיך לערבל למשך 2 דקות נוספות לקבלת בצק אחיד

3. תוך כדי העירבול נוסיף שמן זית ונלוש עוד כשמונה דקות במהירות בינונית. הבצק שמתקבל צריך להיות גמיש ורך.

4. נגביר מעט את מהירות הלישה לעוד שתי דקות נוספות ונחלק את הבצק לחלקים במשקל 150־155 גרם.

5. כל חלק נגלגל לצורת כדור (לא נקמח את המשטח בקמח!). ונניח בקופסה שמקומחת בסמולינה תוך שאנו יוצרים מרווחים.

6. נשים את הקופסא במקרר למשך כשמונה שעות לפחות, עדיף יותר.

7. את הבצק נוציא מהמקרר כשארבע שעות לפני שרוצים לאפות אותו.

8. נקמח את הבצק בסמולינה משני צידיו, ניצור מהבצק צורות של אליפסה פתוחה ונכניס לטאבון שחומם שעה לפני האפייה לחום של 350 מעלות.

9. מעל כל פוקאצ'ה שיוצאת נזלף מלמעלה מלח, רוזמרין ושמן זית.

10. את הפוקאצ'ות נשים במרכז הטאבון ונאפה על אש חיה במשך כדקה וחצי, עד שהן מזהיבות ומקבלות קראסט.

11. כשהן יוצאות מהטאבון נמשח אותן בשמן זית ונפזר מלמעלה את הפרמזן.

 

בתיאבון!

מחפשים את הרוגע והשלווה בבית? נסו את זה >>>

עוד מאמרי תוכן בנושא מתכונים לשבת
X
  • © כל הזכויות שמורות